Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Žar ptici

Novi pogled na svijet bajki velike I. Brlić Mažuranić

'25.09.2013., Zagreb - Kazaliste Zar ptica, premijera predstave Ribar Palunko u reziji Dore Ruzdjak.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
26.09.2013.
u 18:03

Najzabavniji dijelovi predstave su oni koji se događaju u podmorju, gdje caruje djeci neodoljiv, podmorski Boney M. kao sluge u službi Morskog kralja

\"Ribar Palunko i njegova žena\" jedna je od najtužnijih bajki Ivane Brlić Mažuranić. Priča o bijednom životu ubogog ribara i snovima o nevjerojatnom bogatstvu Morskoga kralja nije sadržaj od kojeg je lako napraviti zabavnu predstavu, koju će sa zanimanjem pratiti i najmlađi teatarski gledatelji.

Baš je to pošlo za rukom redateljici Dori Ruždjak Podolski koja je Palunka režirala u Žar ptici, pri čemu su joj osjetno pomogli Tomislav Zajc, kao dramaturg predstave, i Barbara Bourek koja je za predstavu kreirala kostime. Upravo je ona zaslužna za najzabavnije dijelove predstave jer je svita Morskog kralja zapravo \"podmorski Boney M.\", koji pleše i luduje dok glumci stalno sjede na pokretnim stolicama. Ukratko, djeci je ovo jedan sasvim novi uvid u svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić (kroz tekst se, naime, spominju i ostali njezini najpoznatiji likovi), a od glumačkih ostvarenja ističu se Nataša Kopeč kao Palunkova žena, Drago Utješanović kao Morski kralj te u Žar ptici nenadoknadiva Natalija Đorđević, koja je ovdje i Zora Djevojka i Košuta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije