Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Zagreb na milenijskoj fotografiji

Novi početak sa dva metra razdaljine

Foto: Mare Bratoš/HNK Zagreb
13.05.2020.
u 12:05

Umjetnici Opere, Baleta i Drame zagrebačkog HNK jedva su dočekali da se vrate u svoju kazališnu zgradu. Na sreću, otvaranje kazalište nakon korona izolacije konačno je počelo. I dok u zgradi HNK Zagreb traju baletne vježbe na velikoj pozornici, dok Drama kreće s pripremama za novu premijeru - "Kafke na žalu" u režiji Ivice Buljana, a dok prvaci Opere pjevaju po zagrebačkim trgovima i obilaze zagrebačke kvartove, uprava kazališta prirema novu sezonu. 

Za početak umjetnici su, kao uvod u novu kazališnu sezonu 2020./2021. , pozirali Mari Bratoš i snimili miilenijsku fotogafiju HNK Zagreb u korona krizi. Ispred glavnog ulaza u Hrvatsko narodno kazalište Zagreb pozirali su točno po uputama Kriznog stožera - sa dva metra udaljenosti. No, i to je bio razloga za slavlje, jer bilo je to i prvo okupljanje umjetnika zagrebačkog HNK nakon što je kazalište 12. ožujka zbog pandemije COVID-19 zatvorilo svoja vrata. 

Tako je ova fotografija postala simbol početka  „otvaranja“ kazališta barem kada su baletne, operne i dramske probe u pitanju. Uskoro ćemo imati precizan program koje će HNK Zagreb izvoditi na otvorenom, a koji će biti besplatan za sve posjetitelje, a intendantica Dubravka Vrgoč će sa svojim suradnicima uskoro objaviti i nove naslove koje će HNK Zageb imati u sljedećoj sezoni, za koju se svi nadaju da će biti - "korona free". 

Komentara 1

Avatar MaryLY98
MaryLY98
19:29 14.05.2020.

w​​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije