Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak kultnog SF djela
Povratak na članak

Novi Blade Runner vizualno je superioran, ali ima li dušu?

Zanatski vrhunski odrađen, novi “Blade Runner” u vrhu je trenutačne SF ponude ,ali ipak miljama daleko od inovativnosti originala

Komentari 5

DU
Deleted user
11:17 08.10.2017.

Završna scena i monolog Rutgera Bauera su nešto od najljepšeg u filmskoj povijesti, IMHO. Ne vjerujem da današnje producente takve stvari uopće zanimaju.

VL
SA
Samson
11:13 08.10.2017.

Ne slažem se s kritičarkom. Film ne citira original ni približno koliko bi to očekivao od tipičnog hollywoodskog nastavka (nije reciklaža prvog filma), uopće nije opterećen time. Pogledajte ona kratka 3 filma (međunastavaka) online za usporedbu, pogotovo anime koji grca od citatnosti. Dapače, ugodno me iznenadila gradnja vlastite estetike. U filmu dominiraju sasvim druge boje i tip osvjetljenja. Film je vizualno puno svjetliji od originala. Priča je intrigantna i uspjela me iznenaditi svojim obratima. Cijenim i što film ne vrvi akcijskim sekvencama, na trenutke mi se činilo kao da gledam neki istočnoevropski sf visoke estetike iz osamdesetih, što je osvježavajuće za američku produkciju (možda zato što je dosta toga snimano u Madžarskoj, he,he). Slažem se jedino da je Jared Leto i njegov manirizam najslabija karika filma. I na koncu, nadam se da neće snimati nastavak jer čini se da bi narativno mogao srljati prema općim mjestima sf-a, prebacujući pritom fokus s intimnih sudbina likova na teme društvenih revolucija. Ili neka ga snime za 30 godina.

VL
GV
golub Vaso
09:55 08.10.2017.

ponovo ista priča kao sad mad Maxom

VL
RI
ribar110
10:31 08.10.2017.

Nema dusu,sve u svoje vrijeme,neke stvari ne mogu se ponoviti.U nedostatku ideja poseze se za nekim remakeom,sve u svemu brzo ce se zaboraviti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.