Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slikarstvo

Nove japanske slike nose ideju veselja i otvorenosti medija

fukuda
Miran Fukuda
26.01.2010.
u 16:15

Kako likovno razmišljaju i rade mlađi Japanci, umjetnici rođeni šezdesetih godina prošloga stoljeća, pokazat će izložba “Slikarstvo za veselje: Novo japansko slikarstvo ‘90-ih”.

Japanski umjetnici mlađe generacije više ne slikaju na svili trešnjine grančice u cvatu, prelijepe gejše ni kimona, ali i dalje poštuju tradicionalno slikarstvo figuracije prilagođavajući se svojim likovnim izrazom vremenu novih mrežnih tehnologija, stripa, videoigara i dostupnosti svjetskih informacija.

Kako likovno razmišljaju i rade mlađi Japanci, umjetnici rođeni šezdesetih godina prošloga stoljeća, pokazat će izložba “Slikarstvo za veselje: Novo japansko slikarstvo ‘90-ih”, čije je otvorenje najavljeno za četvrtak u Galeriji Prsten HDLU-a u Zagrebu.

Izložbu organiziraju Veleposlanstvo Japana u Hrvatskoj, Japanska fundacija i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU). Predstavit će se sljedeći umjetnici: Makoto Aida, Yoshitaka Echizenya, Miran Fukuda, Takanobu Kobayashi, Naofumi Maruyama, Takashi Murakami,Yoshitomo Nara, Nobuhiko Nukata i Taro Chiezo.

Svi su odrasli u doba kad je Japan postizao zavidne gospodarske rezultate i prestiž u svijetu, iskusili su proces promjena, a svatko od njih otvoren je za nove utjecaje i izazove oživljavajući “mrtvu” tradiciju slike te ugrađuje svoj osobni stav. Uz izložbu suvremenog kineskog crteža “Tuš, ne tuš” u Gliptoteci, ovo je izvrsna prilika da publika upozna i slikarstvo mlađe generacije japanskih umjetnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije