Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi CD

Norah Jones u zavodljivim suradnjama s velikim imenima

Norah Jones
19.12.2010.
u 15:38

Od 18 pjesama na albumu većina ih je točno po mjeri publike Jonesine publike – lagana, fina, topla laid back glazba puna stila i suptilnosti, u rasponu od jazzy soula, alt-rocka, countryja...

Premda najnoviji album suradnji Norah Jones uključuje vrlo jaka imena (Ray Charles, Foo Fighters, Willie Nelson, Outcast, Dolly Parton i drugi), album “... Featuring” više djeluje kao vrlo poželjan “međualbum” negoli kao osobito ambiciozan projekt. Već činjenica da su pjesme snimane tijekom posljednjeg desetljeća (najranija “More Than This”, duet s Charlieom Hunterom, snimljena je 2001. godine), govori o da je to zapravo kompilacija dosadašnjih gostovanja Jonesove na tuđim pjesmama/albumima i njezinih ugošćivanja drugih izvođača, što djelomice objašnjava određene produkcijske i stilske neujednačnosti. No, sveukupno gledano, nikakva opravdanja nisu potrebna.

Od 18 pjesama na albumu većina ih je točno po mjeri publike Jonesine publike – lagana, fina, topla laid back glazba puna stila, zavodljivosti i suptilnosti, u rasponu od jazzy soula, alt-rocka, countryja... Posebno se izdva suradnja s Foo Fightersima u bossanovi “Virginia Moon”, “Bull Rider” od El Madmo, “Take off Your Cool” s Outcast i “Blue Bayou” s M. Wardom. Odskaču malo neosoul/raperske suradnje s Q-Tip i Talibom Kwelijem, ali to je očito zalog nekoj drugoj publici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije