Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro

Noć hrvatskog filma i novih medija 2018. – gledajmo domaće

Noć hrvatskog filma i novih medija
Foto: Promo
1/9
28.09.2018.
u 10:30

Besplatni maraton domaćeg filma za sve generacije

Noć hrvatskog filma i novih medija”, projekt promicanja hrvatskog filma među domaćom, ali i stranom publikom, ove godine doživljava svoje peto izdanje – ove jeseni ovaj besplatni maraton najboljeg od domaćeg filma održat će se u subotu, 6. listopada, u šest hrvatskih gradova i ukupno pet država. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Peto izdanje manifestacije "Noć hrvatskog filma i novih medija" održava se u Zagrebu, Sisku, Otočcu, Šibeniku, Novog Gradiški, Dubrovniku (iznimno 5.10.), ali i na kino platnima u Srbiji (Subotica), Bosni i Hercegovini (Mostar), Mađarskoj (Koljnof) i Austriji (Beč), a u jednoj će filmskoj noći, od 18 sati sve do 2 ujutro, prikazati više od 100 hrvatskih naslova različitih žanrova.

Foto: Promo

U samo jednoj večeri, odnosno noći, gledatelji će uživati u pomno izabranim uratcima pionira domaćeg filma, i to u svim filmskim rodovima, od vječnih dječjih klasika, zanimljivih novih medija (Trip, Na plaži) i recentnog animiranog filma (Biciklisti, Bobo), te dokumentaraca koji su ove godine posvećeni umjetnosti i umjetnicima pa sve do najpopularnijeg žanra kratkih i dugometražnih igranih filmova.

Koncert hrvatske filmske glazbe u kinu Europa

Petu Noć hrvatskog filma i novih medija svečano će u zagrebačkom kinu Europa u 20 sati otvoriti koncert 'Putovanje filmskom glazbom' u izvedbi mješovitog pjevačkog zbora Capella Odak s dirigenticom Jasenkom Ostojić koji će publiku odvesti do dobro poznatih melodija i najdražih kadrova iz bezvremenskih hrvatskih filmova uz koje smo odrastali poput Vlaka u snijegu, Novinara, Servantesa iz Malog Mista, Balthazara, Ne daj se Floki i dr. Program svečanog otvorenja vodit će filmska i kazališna glumica Nela Kocsis.

Umjetnička voditeljica manifestacije Irena Škorić je uz pomoć stručnih suradnika (Tomislav Gregl - selektor za animirani film, Branko Ištvančić - selektor za dokumentarni film) sastavila specifičan filmski program za svaki grad uključen u projekt.

50. obljetnica nastanka animiranog serijala Profesor Balthazar i prve hrvatske reklame

Svaki će grad uključen u projekt tako dobiti svoj specifični filmski program, uz zajedničko obilježje: s obzirom da ove godine Profesor Balthazar slavi jubilarni rođendan, odnosno da je 50. obljetnica nastanka ovog kultnog animiranog serijala,

u svim će se gradovima prikazati po jedna, različita epizoda prvog serijala o dobrom profesoru.

Na svoje će doći i ljubitelji reklama jer će, u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom i Zagreb filmom, u zagrebačkom kinu Europa u Zagrebu biti prikazani stari hrvatski reklamni filmovi stvarani u razdoblju od 1928. do 1955. godine, uz posebnu poslasticu - prve sačuvane hrvatske reklame iz 1928. godine, igranu Novi život kuharice s Kety Balog i gđom. Hoffer u glavnim ulogama kuharice i sobarice, te animiranu Philips-Argenta.

Premijera dokumentarnog filma o Dušanu Vukotiću

Foto: Promo

Dokumentarni dio manifestacije zamišljen je kao hommage umjetnosti pa je dobar dio dokumentaraca posvećen upravo poznatim domaćim umjetnicima i stvarateljima kao što su Dušan Vukotić, Zlatko Bourek, Boris Bućan, Leo Junek, Stanislav Bavčević, Vojin Bakić, Tom Gotovac i Ivan Kožarić, s time da će upravo dokumentarac Dušan Vukotić – hrvatski oskarovac redatelja Silvija Petranovića doživjeti svjetsku premijeru.

Film se bavi „Vudom” kao filmskim autorom, ali oslikava i vrijeme nastanka njegovih filmova kao i njegovu privatnu osobnost, te pokušava razriješiti misteriju prvog i jedinog hrvatskog oskarovca.

U filmu se pojavljuje Vukotićeva supruga i prva suradnica Melita Andres Vukotić,

te njegovi suvremenici: Nedeljko Dragić, Borivoj Dovniković Bordo, Joško Marušić,

Milan Blažeković, Mihail Miki Ostrovidov, Fadil Hadžić i dr.

Mlade nade i remake prvog igranog filma snimljenog u Hrvatskoj

Posjetitelji noći hrvatskog filma uživat će u velikom izboru odličnih domaćih filmova – od festivalaca i dobitnika raznih filmskih nagrada do gradskih premijera, a i ove godine poseban prostor je osiguran za mlade autore i kratki igrani film.

Tu je debitantski uradak Karle Lulić, U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga, premijerno prikazanog 2018. u Los Angelesu. Glavnu ulogu u zabavnoj komediji ima Goran Navojec, a tumači svećenika Petra koji jedne nedjelje nakon mise Petar poželi sladoled. Od svježe produkcije biti će prikazan film Točka, zarez redatelja Gorana Ribarića i film Pohanci mladog redatelja Ivana Mokrovića s legendarnom Slavicom Jukić koja je za ulogu bake Ljubice koja ostaje sama u svome malenome stanu nakon što njena jedina unuka odlazi k ocu u Ameriku, nagrađena na filmskom festivalu u Kolkati.

Foto: Promo

Na programu slijedi “Napad na Narodnu banku u Rijeci” redatelja Mladena Jurana, kratki igrani film koji je remake prvog igranog filma snimljenog na tlu Hrvatske iz 1909. godine, a koji je nakon prvih emitiranja ubrzo u potpunosti izgubljen. Priča izgubljenog originala temelji se na istinitom događaju, pljački banke koja se dogodila u središtu Rijeke 1909. godine. Pljačku su izvela dvojica mladih Rusa, a u njoj je poginuo poslovođa banke.

Riječima Irene Škorić, umjetničke voditeljice projekta, misao vodilja ovogodišnjeg programa manifestacije je ne samo privući domaću publiku u kina 6. listopada već i ovaj jednonoćni interes hrvatske publike za domaći film pretvoriti u trajnu ljubavnu vezu hrvatskog filma i hrvatskih gledatelja.

Upravo zbog toga, ulaz na sva događanja potpuno je besplatan!

Manifestacija će se održati pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar – Kitarović.

Cjelokupni program po gradovima dostupan je ovdje.

ZAGREB
Peta noć hrvatskog filma i novih medija u zagrebačkom će kinu Europa u 20 sati biti svečano otvorena prigodnim koncertom “Putovanje filmskom glazbom” u izvedbi mješovitog pjevačkog zbora Capella Odak. Program otvorenja vodit će poznata hrvatska glumica Nela Kocsis.

Zagrebačka filmska noć započet će obaveznom domaćom filmskom literaturom, oskarom nagrađenim animiranim filmom Surogat sjajnog Dušana Vukotića. Retro štih nastavlja se blokom reklama, ali onim iz daleke prošlosti – u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom prikazat će se stari hrvatski reklamni filmovi stvarani i prije doba televizora – od 1928. pa do 1955. godine. Među njima će se naći prve animirane i animirano-igrane reklame, među kojima je i jedan pravi filmski biser, „Novi život kuharice“, duhoviti reklamni film produciran daleke 1928. godine.

Iz sjajnog dokumentarnog programa izdvajaju se filmovi o ponajboljim domaćim vizualnim umjetnicima: „Dušan Vukotić – hrvatski oskarovac“ redatelja Silvija Petranovića, koji će na 5. izdanju Noći hrvatskog filma biti prikazan premijerno; zatim „Bućan – triptih“ Nenada Puhovskog te „Bourek - slika redatelja Zorana Peze kao film u jednom kadru“, iscrpni portret Zlatka Boureka.

Ljubitelji Zlatka Boureka doći će na svoje jer će u dijelu posvećenom animiranom filmu biti prikazan i Bourekov „Bećarac“ iz 1966., a gledatelji će uživati i u svježem uratku Veljka Popovića, „Biciklisti“, u kojem je splitski autor oživio slavne biciklističke figure Vaska Lipovca i time postao jedan od laureata ovogodišnjeg Animafesta i ujedno osvojio posebno priznanje žirija natjecateljskog programa na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju, jednoj od najvažnijih smotri animacije u svijetu.

Iz dijela posvećenog novim medijima izdvajamo recentni uradak autora Marka Meštrovića, sudionik brojnih festivala, naziva „Trip“ iz 2017., nastalog kombinacijom stvaralačkih tehnika. Film ceste „s onu stranu očnih kapaka“ se ne propušta.

Satnicu i program projekcija 5. izdanja Noći hrvatskog filma u Zagrebu pogledajte na dnu.

SISAK
Iz zanimljivog sisačkog filmskog programa ističu se animirani filmovi – uz četvrtu epizodu jubilarca Baltazara i dugometražni dječji animirani film “Čarobnjakov šešir“ Milana Blažekovića, autora prvih dugometražnih animiranih filmova u Hrvatskoj i Jugoslaviji, veliko mjesto na sisačkom filmskom repertoaru programski odbor je posvetio novoj hrvatskoj animaciji – prikazat će se čak tri svježa animirana filma mladih hrvatskih autora: “Bijela vrana” Mirana Miošića, “Bobo” Andreja Rehaka i “Pužić slikar” Manuele Vladić-Maštruko.

Na programu slijedi “Napad na Narodnu banku u Rijeci” redatelja Mladena Jurana iz 2009., kratki igrani film koji ustvari predstavlja remake prvog igranog filma snimljenog na tlu Hrvatske iz 1909. godine, a koji je nakon prvih emitiranja ubrzo u potpunosti izgubljen.

Iz dokumentarnog programa u kojem će biti prikazana četiri filma ističemo film “Koža & Tom” Željka Radivoja u kojem je autor dokumentirao razgovor Ivana Kožarića i Toma Gotovca o umjetnosti i životu.

Satnicu i program projekcija 5. izdanja Noći hrvatskog filma u Sisku pogledajte na dnu.
 

OTOČAC
I u noćnom maratonu hrvatskog filma koji će biti prikazan u Otočcu posebno mjesto dobili su animirani uratci hrvatskih autora, a uz tri svježa animirana filma na repertoaru će se naći i peta epizoda prve sezone profesora Baltazara te slavne „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“ Milana Blažekovića.

Igrani film predstavlja debitantski uradak Karle Lulić, „U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga“, premijerno prikazanog 2018. u Los Angelesu, kao dio službene selekcije SEEfest festivala filma južne i istočne Europe, u kategoriji najbolji kratki igrani film. Glavnu ulogu u zabavnoj komediji ima Goran Navojec, a tumači svećenika Petra koji jedne nedjelje nakon mise Petar poželi sladoled. Tome se protive slastičar i stanovnici sela, koji žele očuvati krepost svoga svećenika, a on će pak učiniti sve za taj jednostavan užitak.

Dokumentarni program predstavljaju dva svježa uratka domaćih autora: „Sve je bio dobar san“ Branka Ištvančića iz 2016. i „Djeca naše ljubavi“ redatelja Šime Strikomana iz 2018. godine.

Punu satnicu i program projekcija 5. Noći hrvatskog filma u Otočcu pogledajte na dnu.

ŠIBENIK
Šibenska Noć hrvatskog filma i novih medija održat će se u gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, a svi filmski ljubitelji uživat će u odličnom programu sve do iza ponoći.

Od animiranog programa bit će prikazani recentni uratci: „Prehlađeni vuk“ Ivane Guljašević i „Bobo“ Andreja Rehaka, a poslastica večeri bit će i animirani film „Veliki provod“ Milana Trenca iz 1990., koji je kao najbolji animirani film u izboru kritike prikazan na Londonskom filmskom festivalu i danas se smatra jednim od klasičnih djela Zagrebačke škole.

Nakon igranog filma „U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga“, zabavnog debitantskog uratka autorice Karle Lulić s Goranom Navojcem u glavnoj ulozi, Šibenčani će imati priliku pogledati dokumentarni film „Neželjena baština“ Irene Škorić, višestruko nagrađivani dokumentarac o o sudbini vrijednih spomenika posvećenih antifašističkoj borbi u Drugom svjetskom ratu.

Iz dokumentarnog programa ističe se i novi uradak Vodičana Šime Strikomana, „Djeca naše ljubavi“, posvećenog 50. obljetnici Centra za odgoj i obrazovanje „Šubićevac".

Punu satnicu i program projekcija 5. Noći hrvatskog filma u Šibeniku pogledajte na dnu.

NOVA GRADIŠKA
Iz filmskog programa u Novoj Gradišci izdvajamo dokumentarni film „Dušan Vukotić – hrvatski oskarovac“, Novogradišćanina Silvija Petranovića iz 2011. godine., a ljubitelji dokumentaraca imat će priliku pogledati i odličan dokumentarni film o jednom od najpoznatijih filmskih kritičara i boema, Vladimiru Vukoviću, „Liga džentlemena“ Silvija Mirošničenka iz 2016. Film predstavlja važnu epizodu u povijesti hrvatskog filma.

U igranom programu ističe se kratki film „Presa“ autora Bogdana Žižića iz 1981., koji je osvojio glavnu nagradu u Oberhausenu, Grand Prix Sofia te Specijalnu nagradu Tampere.

Iz sjajnog dokumentarnog programa izdvajamo još film „Bourek - slika redatelja Zorana Peze kao film u jednom kadru“, iscrpni portret Zlatka Boureka, zatim „Spaljeno sunce“ Petra Krelje o poznatoj Kožarićevoj ambijentalnoj skulpturi Prizemljeno sunce, te audiodokumentarni film „Dodir stopala, dodir ruke“ autorice Ivone Biočić Mandić o nastanku taktilnih skulptura-tapiserija u tvornici za izradu tepiha i tapiserija ''Regeneracija d.d.'' u Zaboku. Film je redateljski koncipiran za integriranu percepciju slijepih, videćih osoba i videćih osoba s povezom preko očiju.

Punu satnicu i program projekcija 5. Noći hrvatskog filma u Novoj Gradišci pogledajte na dnu.

DUBROVNIK
5. noć hrvatskog filma i novih medija u Dubrovniku održava se u petak, 5. listopada u Kinematografima Dubrovnik, a specifični animirani, igrani i dokumentarni program koji će se prikazivati prava je poslastica za filmofile, ujedno prigodno posvećena Jadranu.

Pored svježih animiranih uradaka i druge epizode prvog serijala profesora Baltazara Zlatka Grgića, Dubrovčani će uživati u starim dokumentarnim filmovima iz 30-ih godina o Dalmaciji i Jadranu: „Melodije 1000 otoka“ Maksa Osvatiča i „Na plavom Jadranu“ Maksimilijana Paspe.

Od svježe produkcije iz programa iskače kratkometražni igrani film mladog autora Ivana Mokrovića „Pohanci“, nagrađivana simbolička priča iz 2017. godine.

Odličan dubrovački dokumentarni program nastavlja se filmom „Dum spiro spero“ afirmiranog pisca Pere Kvesića, koji je nakon niza knjiga napravio prvi film pri čemu je iskustvo literata progovorilo filmskim jezikom. Dokumentarni film „Az,Branko pridivkom Fučić“ autora Bernardina Modrića koji slijedi poetska je i kontemplativna priča iz 2016. o najuglednijem hrvatskom istraživaču glagoljice i freskoslikarstva čija je djelatnost obilježila povijest umjetnosti naših krajeva druge polovice prošloga stoljeća.

Dubrovačku noć domaćeg filma zatvorit će eksperimentalni kratkometražni film “Na plaži“ multimedijalnog umjetnika Gorana Škofića koji je već niz godina prisutan na umjetničkoj sceni te svoje radove uspješno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu.

Punu satnicu i program projekcija 5. Noći hrvatskog filma u Dubrovniku pogledajte na dnu.

PROGRAM ZAGREB
KINO EUROPA, VARŠAVSKA 3

20,00 - svečano otvorenje (ulaz slobodan)
KONCERT FILMSKE GLAZBE
mješoviti pjevački zbor "CAPPELLA ODAK": "Putovanje filmskom glazbom"

20,45
SUROGAT / Dušan Vukotić / 10’ / 1961.
STARI HRVATSKI REKLAMNI FILMOVI / Hrvatski državni arhiv – Zagreb film / 20’ / 1928. – 1955.
PROFESOR BALTAZAR - 1. EPIZODA: IZUMITELJ CIPELA / Zlatko Grgić / 09'10" / 1967.
AH, BJEŠE SAMO SAN! / Oktavijan Miletić / 4'40" / 1932.
SPORT U ZAGREBU / Maksimilijan Paspa / 10' / 1937.

PAUZA

22,00
DOKUMENTARNI FILM
DUŠAN VUKOTIĆ – HRVATSKI OSKAROVAC / Silvije Petranović / 55’ / 2011.
BUĆAN – TRIPTIH / Nenad Puhovski / 16’ / 1987. 
BOUREK / Zoran Pezo / 45' / 2016.
STEĆCI / Bogan Žižić / 17' / 1968.
ZAROBLJENI U STROJU / Leon Rizmaul / 27' / 2018.

00,40
ANIMIRANI FILM
BICIKLISTI / Veljko Popović / 7'20'' / 2018.
BEĆARAC / Zlatko Bourek / 9' / 1966.
TECHNEMENT / Branko Farac / 11ʹ50ʺ / 2018.

01,00
NOVI MEDIJI
TRIP / Marko Meštrović / 10'40'' / 2017.
PARIS PRIPADA NAMA / Damir Radić / 6' / 2016.
NA PLAŽI / Goran Škofić / 24' / 2016.

PROGRAM SISAK
DOM KULTURE “KRISTALNA KOCKA VEDRINE”
Šetalište Vladimira Nazora 12

18,00
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM ZA DJECU
ČAROBNJAKOV ŠEŠIR / Milan Blažeković / 75’ / 1990.

19,30
ANIMIRANI FILM
BIJELA VRANA / Miran Miošić / 9ʹ / 2018.
BOBO / Andrej Rehak / 14ʹ / 2018.
PUŽIĆ SLIKAR / Manuela Vladić-Maštruko / 7ʹ38ʺ / 2018.
PROFESOR BALTHAZAR - 4. EPIZODA : LETEĆI FABIJAN / Zlatko Grgić, Boris Kolar, Ante Zaninović / 10’ / 1967.

20,15
KRATKI IGRANI FILM
NAPAD NA NARODNU BANKU U RIJECI / Mladen Juran / 15' / 2009.
TOČKA ZAREZ / Goran Ribarić / 20' / 2017.

20,30
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM
NE OKREĆI SE, SINE / Branko Bauer / 112’ / 1956.

22,30
DOKUMENTARNI FILM
KOŽA & TOM / Željko Radivoj / 8' / 2004.
VOJIN BAKIĆ / Radovan Ivančević / 12’ / 1970.
ŠKVERSKI KIPAR / Branko Ištvančić / 30’ / 2014.
LEO JUNEK / Bogdan Žižić / 30’ / 2012.

00,00
NOVI MEDIJI
ODESSA/STAIRS/1925/2014 / Dalibor Martinis / 6'30'' / 2014.
RESIDENCY / Ksenija Turčić / 8’50” / 2002.

PROGRAM OTOČAC
KINO OTOČAC
Gacko pučko otvoreno učilište Otočac
Trg Dražena Bobinca 2, Otočac

18,00
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM ZA DJECU
ČUDNOVATE ZGODE ŠEGRTA HLAPIĆA / Milan Blažeković / 83' / 1997.

19,30
ANIMIRANI FILM
FLIMFLAM / Marko Belić / 8ʹ / 2018. 
PUŽIĆ SLIKAR / Manuela Vladić-Maštruko / 7ʹ38ʺ / 2018.
LJUBAV I PRIJEVOZNA SREDSTVA / Draško Ivezić / 14' / 2014.
PROFESOR BALTHAZAR - 5. EPIZODA : MAESTRO KOKO / Zlatko Grgić, Boris Kolar, Ante Zaninović / 8' / 1967.

20,00
KRATKI IGRANI FILM
U IME JAGODE, ČOKOLADE I DUHA SVETOGA / Karla Lulić / 20' / 2018.
LJUBAV (AMOR) / Ante Babaja / 8'42'' / 1963.

20,30
DOKUMENTARNI FILM
SVE JE BIO DOBAR SAN / Branko Ištvančić / 80’ / 2016.
DJECA NAŠE LJUBAVI / Šime Strikoman / 30’ / 2018.

22,30
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM
PLAVI 9 / Krešo Golik / 95’ / 1950.

00,00
ANIMIRANI FILM
PARANOJA PARANOJE / Katarina Jukić / 4ʹ56ʺ / 2018.
EXODUS / Martina Lexi Vizec / 5ʹ58ʺ / 2018. 
SVAKI JE DAN ZA SEBE, SVI ZAJEDNO NIKAD / Goran Trbuljak / 7’ / 2002.

 

PROGRAM ŠIBENIK
GRADSKA KNJIŽNICA “JURAJ ŠIŽGORIĆ”
Poljana 6, 22000 Šibenik

18,00
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM ZA DJECU
VUK SAMOTNJAK / Obrad Glušević / 83 / 1972.

19,30
ANIMIRANI FILM
PREHLAĐENI VUK / Ivana Guljašević / 4’ / 2016.
BOBO / Andrej Rehak / 14ʹ / 2018.
VELIKI PROVOD / Milan Trenc / 6’30’’ / 1990.
PROFESOR BALTHAZAR - 6. EPIZODA : MARTIN NA VRHU / Zlatko Grgić, Boris Kolar, Ante Zaninović / 8' / 1967.

20,00
KRATKI IGRANI FILM
U IME JAGODE, ČOKOLADE I DUHA SVETOGA / Karla Lulić/ / 20' / 2018.

20,30
DOKUMENTARNI FILM
NEŽELJENA BAŠTINA / Irena Škorić / 100’ / 2016.

21,45
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM
TAJNA NIKOLE TESLE / Krsto Papić / 106’ / 1980.

23,30
DOKUMENTARNI FILM
DJECA NAŠE LJUBAVI / Šime Strikoman / 30’ / 2018.
LJUDI S NERETVE / Obrad Gluščević / 15' / 1966.

00,15
ANIMIRANI FILM
EUTANAZIJA / Joško Marušić / 5ʹ06ʺ / 2018.
POŽUDA / Irena Jukić Pranjić / 7min / 2014.
ZNATIŽELJA / Borivoj Dovniković-Bordo / 8’48’’ / 1966.

 

PROGRAM NOVA GRADIŠKA
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE “MATIJA ANTUN RELKOVIĆ”
Ulica Matije Antuna Relkovića 4 | 035 331 010
 

18,00
ANIMIRANI FILM
KRILA ZA KROKODILA / Ivana Guljašević / 4’40’’ / 2018.
PROFESOR BALTHAZAR - 3. EPIZODA: HORACIJEV USPON I PAD / Zlatko Grgić, Boris Kolar, Ante Zaninović / 09'10'' / 1967. 
BIJELA VRANA / Miran Miošić / 9ʹ / 2018.

18,30
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM ZA DJECU
SINJI GALEB / Branko Bauer / 91’ / 1953.

20,00
DOKUMENTARNI FILM
DUŠAN VUKOTIĆ – HRVATSKI OSKAROVAC / Silvije Petranović / 55’ / 2011.
LIGA DŽENTLEMENA / Silvio Mirošničenko / 60' / 2016.

22,00
KRATKI IGRANI FILM
PRESA / Bogdan Žižić / 20’ / 1981.

22,30
DOKUMENTARNI FILM
BOUREK – SLIKA KAO FILM U JEDNOM KADRU / Zoran Pezo / 45' / 2016.
SPALJENO SUNCE / Petar Krelja / 51' / 2001.
DODIR STOPALA, DODIR RUKE / Ivona Biočić Mandić / 20' / 2009.

 

PROGRAM DUBROVNIK
5.10.2018., PETAK
KINEMATOGRAFI DUBROVNIK
DVORANA VISIA
Poljana Paska Miličevića 4 | 020 417 107
www.kinematografi.org
 

18,00
DUGOMETRAŽNI ANIMIRANI FILM ZA DJECU
ČUDESNA ŠUMA, Milan Blažeković i Doro Vlado Hreljanović, 85’,1986.

19,30
ANIMIRANI FILM
BOBO / Andrej Rehak / 14ʹ / 2018.
PUŽIĆ SLIKAR / Manuela Vladić-Maštruko / 7ʹ38ʺ / 2018.
PROFESOR BALTHAZAR - 2. EPIZODA: HANIBALOVE ALPE / Zlatko Grgić, Boris Kolar, Ante Zaninović / 09'10'' / 1967.
VUČJE IGRE / Jelena Oroz / 4ʹ43ʺ / 2015.
PALČIĆ / Milan Blažeković / 11'15''/ 1980.

20,30
DOKUMENTARNI FILM
MELODIJE 1000 OTOKA /Maks Osvatič / 1’17’’ / 1932.
NA PLAVOM JADRANU / Maksimilijan Paspa / 17’13’’/ 1936.

21,00
KRATKI IGRANI FILM
POHANCI / Ivan Mokrović / 25' / 2017.
ŽIRI / Ante Babaja/ 14' / 1962.

22,00
DOKUMENTARNI FILM
DUM SPIRO SPERO / Pero Kvesić / 52' / 2016.
AZ, BRANKO PRIDIVKOM FUČIĆ / Bernardin Modrić / 12' / 2016.

23,15
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM
IDU DANI / Fadil Hadžić / 90', 1970.

00,45
ANIMIRANI FILM
EUTANAZIJA / Joško Marušić / 5ʹ06ʺ , 2018.

01,00
NOVI MEDIJI
NA PLAŽI / Goran Škofić / 24' / 2016.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije