Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turski nobelovac

Orhan Pamuk zbog ozbiljnih problema otkazao dolazak na pulski sajam

Orhan Pamuk
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
12.12.2019.
u 22:03

Na jubilarnom pulskom sajmu već su gostovali ugledni pisci poput Dragana Velikića, Claudia Magrisa, Guzel Jahine i drugih

Zbog izvanrednih i ozbiljnih obiteljskih problema, turski pisac i nobelovac Orhan Pamuk prinuđen je otkazati svoji drugi posjet Puli i pulskom sajmu, objavila je večeras uprava pulskog sajma. Pamuk je trebao doputovati u Pulu u petak gdje je u dvorani Istarskog narodnog kazališta bilo najavljeno predstavljanje hrvatskog izdanja njegove knjige "Istanbul na fotografijama, grad sjećanja".

S posjetiteljima sajma i svojim prevoditeljima iz nekoliko zemalja trebao se družiti i u subotu prijepodne, a bilo je najavljeno i njegovo gostovanje na popularnom Doručku s autorom u nedjelju prijepodne. Pamuk je trebao biti najvažnija zvijezda jubilarnog 25. pulskog sajma.

"Tužni zbog odgođenog susreta i žalosni zbog svega što Orhan Pamuk trenutno proživljava, informiramo sve koji su, kao i mi, nestrpljivo čekali gostovanje autora niza važnih romana za europsku i svjetsku kulturu, da se otkazuju programi u petak i u nedjelju na kojima je trebao sudjelovati gospodin Pamuk. Program u kojem su, uz gospodina Pamuka trebali sudjelovati ugledni europski turkolozi i prevoditelji njegovih djela s turskog jezika, bit će održan u planiranom i najavljenom terminu", objavila je uprava sajma.

Na jubilarnom pulskom sajmu već su gostovali ugledni pisci poput Dragana Velikića, Claudia Magrisa, Guzel Jahine i drugih.

VIDEO Interliber 2019.:

Ključne riječi

Komentara 1

DI
Direkt
23:05 12.12.2019.

Može doći Handke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije