Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kralj rock 'n' rolla

Njemački gradić otkrit će kip bivšem stanovniku - Elvisu Presleyu

Foto: Marc Vorwerk/DPA/PIXSELL
02.04.2021.
u 11:25

Mali pitoreskni njemački grad Bad Nauheim planira u kolovozu otkriti brončani kip u čast jednog od svojih najslavnijih stanovnika - Elvisa Presleya.

Kralj rock 'n' rolla živio je u Bad Nauheimu dok je kao vojnik bio stacioniran u obližnjem Friedbergu između listopada 1958. godine i ožujka 1960. godine.

Nakon mjeseci rada kip je dovršen u listopadu prošle godine. Međutim, gradske vlasti bile su prisiljene odustati od planiranog otkrivanja kipa u siječnju zbog pandemije koronavirusa. 

Vlasti sada planiraju upriličiti tu svečanost u kolovozu, u nadi da će dotad pandemija utihnuti.

Otkrivanje kipa trebalo bi se poklopiti s održavanjem Europskog festivala Elvisa u tom gradu, koji je predviđen od 13. do 15. kolovoza. 

Foto: wiki

Čak i danas obožavatelji redovno dolaze na lokacije u Bad Nauheimu koje datiraju iz vremena dok je Elvis boravio u tom gradiću, a lokalne vlasti su očuvale neke od njih.  Obožavatelji su došli na ideju da se napravi brončani kip Elvisa 2018. a nakon toga su počeli prikupljati novčana sredstva za taj projekt, navele su vlasti. 

Osnova za statuu bila je fotografija Presleya snimljena u Bad Nauheimu vjerojatno 1959. godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije