Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROKLETE IZLOŽBE

Nisu slike zimnica pa da se pokvare, tješili su umjetnike

'Melita Kraus, Ilustracija za knjigu prica Filipa Davida'
'Picasa'
23.06.2013.
u 17:33

U galeriji ULUPUH izloženi su radovi devetero autora čije se pripremane izložbe nikad nisu održale

– Nisu slike zimnica pa da se pokvare. Netko će im jednog dana pronaći mjesto – rekao je sin slikarici i ilustratorici Meliti Kraus nakon što je propao pokušaj objavljivanja knjige arapskih bajki za koje je napravila pedesetak ilustracija. Ista je sudbina pratila i njezine ilustracije priča Filipa Davida. No, Melitin je sin bio u pravu: slike se nisu pokvarile, a mjesto im je našla Sanja Šantak, kustosica izložbe \"O... izložbama koje se nisu desile\" koja se u četvrtak otvara u Galeriji ULUPUH.

Kustosica je okupila devetero umjetnika različitih profila – dvojac Bachrach & Krištofić, slikara Tonija Franovića, multimedijskog umjetnika Ivana Marušića Klifa, ilustratoricu Sanju Pribić i druge. Svatko od njih ima svoj neostvareni projekt koji je izdržao \"rezon izlaganja\", pa ga tu izlaže uz priču koja postaje zanimljiva koliko i sam artefakt.

Seriju radova Telephoning Ivana Marušića Klifa pratio je, primjerice, peh tehničke izvedbe, ali i drugih okolnosti, sve dok \"prokletstvo\" s ideje nije skinula bolja izlagačka konstelacija. \"I tak, izgleda da prokletstvo Telephoninga ipak lagano blijedi, ali uspomene na epske neuspjehe ostaju zauvijek... Pogotovo nakon ove izložbe\" – zapisao je Klif!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije