Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
43. DANI SATIRE

Nikolaj Koljada: Murlin Murlo

15.05.2019.
u 14:17

Murlin Murlo, diplomska predstava studenata glume Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva, igrat će 8. lipnja u kazalištu Kerempuh na 43. Danima satire Fadila Hadžića.

Murlin Murlo ruskog dramatičara Nikolaja Koljade postavljen je kao diplomska predstava studenata glume Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva. Ovaj se poznati komad bavi životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblju, odnosno u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma. Radnja se odvija u provincijskom gradiću Sipilovsk gdje likovi nemaju priliku za zdrav razvoj. Želja za metropolom, Moskvom, boljim životom, gotovo je čehovljevski prikazana. Okolnosti ih samo gaze, a dvije sestre Olga i Ina ugledaju spas u novom podstanaru Alekseju. Koljada u stilu odlazi ekstremno u kreiranju ljudskih sudbina, daje notu sablasnog, gangrenozno prosipa ljudsku srž na pladanj. Murlin Murlo je priča o nama i o još jednom beznadežnom kriku za boljim sutra.

Redatelj i mentor: Alen Muratović

Scenografija: Osman Arslanagić

Kostim: Belma Žiško

Plakat: Ismar Žalica

Igraju:

Olga: Aneta Grabovac

Ina: Nadine Mičić

Aleksej: Filip Radovanović

Miša: Kemal Rizvanović

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije