Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO Prvi smo preslušali novi Thompsonov CD 'Druga strana'

Nikad žešći Thompson, 'Čavoglave' ostale iste

30.12.2008.
u 18:41

Upravo je objavljen novi album Marka Perkovića Thompsona “Druga strana”, s jedanaest novosnimljenih i tri remasterirane pjesme.

I premda je riječ o već poznatim pjesmama i hitovima, od ratnih “Čavoglava” (pjesma je snimljena 1991. godine, tekst nije mijenjan), preko ritmične “Anice – kninske kraljice” (1995.), ljubavne ”Zmija me za srce ugrizla” (1992.), do prigodne “Ivane Pavle II.” (2003.) i rodoljubne “Lijepa li si” (1998.), album “Druga strana” rađen je u pravim studijskim uvjetima, sniman 200-300 sati jer je Thompson htio publici ponuditi pjesme koje vole u novom zvuku na koji ih je naviknuo na proteklih sto koncerata, s bendom sastavljenim od vrhunskih glazbenika (Tiho Orlić, Damir Lipošek Kex, Damir Šomen, Fedor Boić, Tomislav Mandarić i Željko Šparmajer). Turneja “Bilo jednom u Hrvatskoj” počela je koncertom u Vukovaru 13. travnja 2007., a završila je u istom gradu 28. prosinca ove godine dobrotvornim koncertom na kojemu je prikupljeno više od 130.000 kuna za dječji odjel vukovarske bolnice.

Koncerte na turneji slušalo je čak 950.000 ljudi. Ploča “Druga strana” četvrti je projekt u sklopu turneje “Bilo jednom u Hrvatskoj”: nakon ploče, slijedio je DVD “Live in Maksimir”, potom “živa” ploča sa splitskog koncerta i na kraju “Druga strana”, koja će uskoro biti objavljena i na vinilu, kako smo doznali od Želimira Babogredca, generalnog direktora Croatije Recordsa.

– Bilo je logično da Marko izda ovu ploču – kazuje Babogredac. – On živi za glazbu pa je, sada kad ima najbolje produkcijske uvjete, htio svoje rane pjesme, često snimane u vrlo kratkom roku i u grču, predstaviti u najboljem zvuku. U tome mu je pomogao Tiho Orlić, koji se pozabavio produkcijom (i aranžmanima). Kako obojica vole heavy metal zvuk i sound “Iron Maidena”, ploča tako i zvuči žestoko rockerski. Zapravo, Thompson nikad nije zvučao žešće nego na “Drugoj strani”.

Pitamo Babogredca je li Croatia Records pod ikakvim političkim pritiskom zbog Thompsona.

– Mi se brinemo samo o glazbi i plasmanu njegovih ploča. S Markom surađujemo, on je profesionalac, autor koji ništa ne radi bez dogovora. No, uz njega je menadžerski tim koji dobro prima udarce. Sam Marko je u nekoliko navrata bio na rubu suza zbog laži koje su lansirane, ali sam mu rekao: “Bilo bi čudno da te svi vole, moraš imati i pokojeg neprijatelja!” – kaže Babogredac.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije