Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački solisti gostovali na otvorenju festivala u Švicarskoj

Next Generation - mladi talenti iz čitavog svijeta na okupu

Bad Ragaz
Foto: Nikolaj Lund/NEXT GENERATION
1/3
10.02.2014.
u 00:06

Uz Zagrebačke soliste nastupio je i violončelist Kian Soltani koji je prije deset dana briljirao i u Lisinskom uz Zagrebačku filharmoniju

Ansambl Zagrebačkih solista u petak navečer nastupio je na otvorenju Festivala Next Generation koji se ove godine četvrti put održava u Bad Ragazu u Švicarskoj.

Osnivač, intendant i umjetnički direktor festivala je Dražen Domjanić, Hrvat s prebivalištem u Lichtensteinu koji je već godinama, kroz svoju privatnu Akademiju, zakladu i brojne druge projekte posvećen otkrivanju i promicanju izvanredno nadarenih glazbenih talenata iz čitavog svijeta.

Tako su na svečanom otvorenju osmodnevnog festivala uz Zagrebačke soliste u koncertantnim skladbama Mozarta nastupili kinesko-američki pijanist Niu Niu, korejska violinistica Ye-Eun Choi, ruski violist Vladimir Babeško te kao rezidentni umjetnik ovogodišnjeg festivala violončelist Kian Soltani, koji je prije deset dana briljirao i uz Zagrebačku filharmoniju u Lisinskom. Još jedan istaknuti gost festivala bit će narednih dana i kosovsko-hrvatski gitarist Petrit Çeku.

Komentara 1

LA
LaurenceofArabia
18:31 11.02.2014.

Jel to ovom Pofuku vecernji list placa putovanja ili je to privatni izlet pa usut kao nesto napise? Iz (ne)kvalitete clanka je tesko prosuditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije