Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Pilić
Povratak na članak

Nevjerojatno je da Krležu preziru nacionalisti. Nema hrvatskijeg pisca od njega

Diplomirani novinar i psiholog, dugogodišnji reporter i novinar te autor triju zapaženih romana, ali i niza stručnih monografija i knjiga, Damir Pilić objavio je intrigantnu knjigu “Tito očima Krleže”.

Komentari 5

NE
nemanatrag
15:17 30.11.2020.

Još uvijek Hrvatska vapi za intelektualnim veličinama Krležinog kalibra, a vapiti će još dugo.

VL
TM
trade_mark
14:49 30.11.2020.

Nevjerojatno je da Krležu preziru nacionalisti - pa to samo dokazuje stupanj njihovog obrazovanja. Amen.

VL
Avatar jeremija1
jeremija1
21:04 30.11.2020.

Krleža je zadnjih 40 godina svojeg života bil salonski ljevičar, ziheraš koji je kao takav utjecal na Bakarića i sve one znane i neznane ziheraše u SKH, kojima je hrvatstvo bila smetnja njihovom ziheraštvu i zato su ga uvijek u korijenu sasijecali. Inteligentan književnik bez ambicija. Presipaval je svoje umotvorine iz šupljeg u prazno i tak u nedogled. Politički pasivan lik koji je bil u širem Titovom krugu i koji je zahvaljujući tome živil ko bubrig u loju

VL
DU
Deleted user
15:21 30.11.2020.

Uživao čitati članak, ugodno iznenađenje (znajući "sociopilićevštinu") i onda na kraju - tipični plošni, crno-bijeli, tj. komunjarski Pilić. A čovjek je predstavljen kao nekakav psiholog. "Zašto nacionalisti ne vole Krležu?" Tko ga ne voli? Je li ga Tuđman ne-volio? JeJe li Tuđman nacionalist? Kakav nacionalist ma zlo. Je li Piliću? Jesi li radio statistiku oko čitatelja - tko čita Krležu i kakvi su im stavovi? Što uopće glupi "nacionalisti" čitaju? Znamo da slušaju Thompsona. A što čitaju ti zombiji? Aralicu, Antu Tomića ili šta? Moj Piliću, najprije moraš na ispiranje svoga mozga oštećenog od indoktrinacije. Prva zadaća za tebe - uguglaj stranicu "španskih dobrovoljaca" i uvjeri se da je najviše tih revolucionara bilo rodom - Hrvata iz "Livna". Jesu li oni čitali Krležu ili šta? Možda su se muvali po Zagrebu pa ih je zarazio ideologijom? Ili je to neki lokalni fenomen - imali su dobre agitatore i dobre razloge na terenu da se zanose komunizmom? Kako ti kao psiholog i dobar zastupnik naših crno-bijelih stereotipa to tumačiš? Zbunjen prijatelju?

VL
Avatar Diavolo
Diavolo
23:54 03.12.2020.

Najveći knjizevnik koji smo imali....bio je hrabar, i bio je nadasve humanist

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.