Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki uspjeh

Netflix otkrio koliko smo puta pogledali "Irca"

Foto: Screenshot
12.12.2019.
u 11:13

Netflix je objavio podatke o gledanosti novog filma Martina Scorsesea "Irac". U prvih sedam dana pogledalo ga je 26.4 milijuna gledatelja diljem svijeta.

Netflix, streaming servis koji vrlo rijetko objavljuje podatke o gledanosti svog sadržaja, otkrio je da je novi film Martina Scorsesea "Irac" ili "The Irishman" pogledalo više od 26 milijuna ljudi u prvih sedam dana. 

Otkrio je to Ted Sarandos, programski direktor Netflixa, na konferenciji u New Yorku, rekavši da je preko 26.4 milijuna računa diljem svijeta pogledalo barem 70% filma. Samo u prvih pet dana je "Irca" pogledalo 13.2 milijuna ljudi. 

Rekordni broj pogleda u prvom tjednu, ranije je objavio Netflix, njih čak 45 milijuna, ostvario je triler "Bird Box" sa Sandrom Bullock u glavnoj ulozi. Drugi najgledaniji film bila je komedija "Murder Mystery" s Adamom Sandlerom i Jennifer Aniston s 30.9 milijuna streamova u prva tri dana.

Netflix se često nalazi na meti kritičara iz filmske industrije, zbog toga što su svi njihovi filmovi odmah dostupni na Netflixovoj platformi u kućanstvima diljem svijeta te ili ne igraju u kinima ili ih se može pogledati samo u određenom, malom broju kino-dvorana. Unatoč kritikama, Scorsese, inače i sam veliki ljubitelj institucije kina, objasnio je zašto je odlučio snimiti film za Netflix. 

- Kada dobijete ponudu kompanije koja kaže da se neće nimalo miješati u vaš rad, da možete napraviti film točno onako kako želite, a zauzvrat će se on streamati i gledati u kinima, to je nešto s čim se može riskirati - rekao je slavni redatelj.

Komentara 1

MA
mare0801
15:37 12.12.2019.

Privučena visokom ocjenom fima i hvalospjevima kritičara, pogledala sam film nedavno. Al Pacino briljantan. Film dosadan, razvučen i jedva čekaš kada će završiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije