Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobio nagradu

Nedvosmislena podrška Hrvoju Hribaru na otvorenju ZFF-a

Hrvoje Hribar
Pixsell
17.10.2011.
u 12:21

Ovo je bila jako uzbudljiva godina za našu malu audiovizualnu zajednicu, ocijenila je Dana Budisavljević

Sinoć je, projekcijom filma "Tiranosaur", otvoren deveti Zagreb film festival. Na otvaranju je ponovno uručena i nagrada Albert Kapović za velik doprinos promociji hrvatskog filma. Ovogodišnji je dobitnik ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar, koji je ljetos bio metom anonimne kampanje kojom ga se prikazalo kao osobu koja zlorabi položaj zbog privatnih interesa. Uručenjem ove nagrade Hrvatska udruga producenata izrazila mu je otvorenu podršku.

– Ovo je bila jako uzbudljiva godina za našu malu audiovizualnu zajednicu: donesen je Nacionalni program promicanja audiovizualnog stvaralaštva koji je ponudio četverogodišnji strateški plan, objavljen je novi zakon o audiovizualnoj djelatnosti, dobivena je bitka s komercijalnim televizijama oko njihova uplaćivanja sredstava u audiovizualni fond te su uvedene porezne olakšice za strane filmaše koji žele snimati u Hrvatskoj. U nastojanjima cijele zajednice da filmovi budu bolji i da se snima u boljim uvjetima, potrebna je jedna osoba koja će povesti borbu i biti spremna na kritike i prijetnje. Velika mi je čast da ovu nagradu dodjeljujemo osobi za koju mislimo da tu nagradu uistinu zaslužuje – izjavila je Dana Budisavljević, članica Povjerenstva Hrvatske udruge producenata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije