Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipa Lisac za bih medije

"Ne vjerujem u kraj pandemije. Ova godina je gotova, ne postoji."

Josipa Lisac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
13.05.2020.
u 11:50

Slavna hrvatska pjevačica dala intervju BiH listu ''Dnevni avaz'', u kojem je progovorila o Porinu za životno djelo koji će joj biti dodijeljen 15. svibnja te kako vidi trenutačnu situaciju u svijetu.

Glazbena diva Josipa Lisac na svečanoj će dodjeli Porina, koja će se prvi put održati samo u virtualnom svijetu, primiti prestižnu nagradu Porin za životno djelo. Dodjela će se prenositi uživo na Prvom programu HRT-a 15. svibnja, bez publike, a unatoč malo drukčijem izdanju, odličnih nastupa hrvatskih izvođača neće nedostajati. 

Ususret Porinu, Josipa Lisac dala je zanimljiv intervju BiH novinama "Dnevni avaz" u kojem je progovorila o svom životu i krizi koju je diljem svijeta prouzročila pandemija koronavirusa. 

– Da, dobila sam nagradu za životno djelo. Svako dođe na red i to je simbolično. Sve su nagrade simbolika koja okružuje ono što se kroz vrijeme događalo. Imam 53 godine profesionalne karijere, težak je to put koji sam izabrala. Ali, uz ljude koji su prepoznali i zavoljeli to što radim došla sam do danas. Zdrava sam, stojim čvrsto. Želim učiniti još neke stvari, gdje vidim da možda negdje mogu napraviti nešto drukčije, po svome. I sve nagrade koje sam dobila kroz vrijeme su izuzetno bitne – rekla je Lisac o prestižnoj nagradi koja se dodjeljuje umjetnicima koji su na osobit način pridonijeli kulturi i ostavili neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi, što ona nesumnjivo jest. 

Dotakla se i najtežeg trenutka u svom životu, gubitka Karla Metikoša s kojim je provela 21 godinu, no kaže, njihova ljubav dala joj je snagu da nastavi dalje sa životom. Otkrila je i kako za vrijeme ove pandemije nije posebno mijenjala navike, a ni sada, kada je došlo do popuštanja mjera, ne izlazi. 

– Ne vjerujem u kraj pandemije. Moramo naučiti bolju disciplinu. Ova godina je gotova, ne postoji. Rukavice stalno nosim, masku stavim svaki put ako sam prehlađena. Ljudi se moraju naučiti distanci. Ne možeš dolaziti i zabadati se drugome u lice. Pozdravi me na daljinu. To je uvijek bio moj stil života – zaključila je. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar MaryLY98
MaryLY98
19:22 14.05.2020.

w​​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Avatar starinar_pakla
starinar_pakla
12:20 13.05.2020.

Tko li se sve smatra kapacitetom davanja mišljenja o koroni!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije