Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10x2 ulaznice

Ne propustite osvojiti ulaznice za 41. ‘’Dane satire Fadila Hadžića’’

Satiričko kazalište Kerempuh
Foto: Promo
1/2
12.06.2017.
u 16:22

Večernji list vam daruje ulaznice za ’’Narodni demokratski cirkus Sakešvili’’ te za ‘’Jedan sluga, dva gospodara’’

Dani su kada najveći domaći i regionalni festival specijaliziranoga teatra 'Dani satire Fadila Hadžića' u svojem 41. izdanju uspješno okuplja najbolja komediografska i satirička djela regije. Od prijavljenih 47 predstava, odabrano je 15 naslova hrvatske kazališne produkcije, uz sudjelovanje istaknutih produkcija iz inozemstva.

"Satiru oblikuje vrijeme i određuje mjesto gdje nastaje, ona proširuje granice i postavlja neugodna pitanja, i ona je onda mjesto gdje se na Danima satire susrećemo i kazališno propitujemo probleme koji nas muče", rekla je izbornica.

Večernji list vam daruje ulaznice za iduće dvije predstave i omogućuje vam da budete dijelom ovog velikog festivala! Dijelimo pet puta po dvije ulaznice za ‘’Narodni demokratski cirkus Sakešvili’’ te za ‘’Jedan sluga, dva gospodara’’. Požurite i zauzmite svoje mjesto na najvećem regionalnom festival satire!

U utorak 13.lipnja u Kerempuh dolazi nagrađeni ‘’Narodni demokratski cirkus Sakešvili’’ iz totalitarne državice, u kojoj je sve ograničeno i regulirano. Jednakost je dovedena do krajnosti, nema više ni spolova, ljubav je samo jedna, prema „doživotnom“ predsjedniku, kojemu je, kao i svima drugima u toj državi, ime Sakešvili. Kroz niz apsurdno komičnih situacija predstava prije svega govori o tome kako kontinuirano „pranje mozga“ ispire također čovjekovu osobnost, dostojanstvo i sve ono što ga određuje kao čovjeka.

U srijedu 14. lipnja na pozornicu stupa ‘’Jedan sluga, dva gospodara’’, predstava koja je ekspresno osvojila West End i Broadway, a nakon toga su se samo redale premijere, nagrade i brojni obožavatelji. Zaplet se temelji na nemogućoj misiji, istovremenom služenju dvojici nadređenih, koji ne znaju jedan za drugoga, što omogućuje razvoj svih onih slojeva humora koje zabuna, laž i prijevara podrazumijevaju. Ovaj tekst svojim britkim i prodornim humorom ne ostaje na površini, nego kroz glumačke bravure i niz dramatičnih scenskih situacija, portretira korumpirane karaktere i sav lažni moral licemjerne malograđanštine.

Sve što je potrebno kako biste osvojili ulaznice za jednu od predstava jest poslati svoje osobne podatke (ime i prezime, broj telefona te e-mail adresu) na marketing@vecernji.net pod nazivom SAKEŠVILI ili JEDAN SLUGA, DVA GOSPODARA– ovisno o predstavi koju želite pogledati.

Desetero sretnika koji prvi ostave potrebne podatke uz odgovarajući naziv e-maila dobiva po dvije ulaznice! Pridružite nam se i doživite aktualne probleme sadašnjice na satiričan način!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije