Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Zagreb ove subote

Ne propustite Ljetne večeri HNK Zagreb

Foto: HNK Zagreb
03.06.2020.
u 14:39

Kazalište se vraća! I to besplatnim programom kojeg se ne smije propustiti. Ljetne večeri HNK Zagreb započinju ove subote, 6. lišnja ui 20 sati. Riječ je o novom projektu koji se održava ispred zgrade kazališta, inovativnom  i atraktivnom programu koji okuplja sva tri ansambla,  umjetnike Drame, Opere i Baleta HNK Zagreb.

Tijekom dva mjeseca u kojima je kazalište bilo zatvoreno, umjetnici nisu znali hoće li se ono uopće otvoriti prije kraja sezone. Zbog toga su osmislili programe na otvorenome. Tako je poslije odlično prihvaćenog projekta HNK u vašem kvartu, kada smo mjesec dana pjevali po različitim dijelovima Zagreba, nastala ideja da naše sugrađane pozovemo u naš kvart, na Trg Republike Hrvatske. Program smo nazvali Ljetne večeri zagrebačkoga HNK i zamislili ga kao interaktivan program. U njemu sudjeluju umjetnici Opere, Baleta i Drame s različitim nastupima, od koncerata do performansa. HNK Zagreb poručuje kako ovo vrijeme, kada smo izišli iz kuća, treba iskoristiti za druženje na otvorenom i uživanje u vrhunskim umjetničkim izvedbama . 

Ljetne večeri HNK  Zagreb otvara scensko glazbena predstava nazvana "Lipanjska noć", a u njoj nastupaju:  zbor Opere Hrvatskoga narodnog kazališta i operni solisti Ivana Lazar, Dubravka Šeparović Mušović, Tomislav Mužek, Davor Radić i Luciano Batinić pjevajući neke od najljepših arija iz  opera "Carmen" i "Rigoletto"   te pjesama poput "Domovini i ljubavi" Ivana pl. Zajca ili "O kućo mala" Ive Tijardovića.

Glumci Ksenija Marinković, Franjo Kuhar, Ivan Colarić, Filip Vidović, Dušan Bućan, Barbara Vicković, Mirta Zečević, Slavko Juraga, Jelena Otašević Babić i Silvio Vovk govorit će ulomke pjesama hrvatskih pjesnika poput Vesne Parun, Josipa Pupačića, Dobriše Cesarića, Ivana Slamniga, Irene Vrkljan i dr.

Ulomak iz baletne predstave u nastajanju "Ponos i predrasude" u koreografiji Lea Mujića, izvest će Natalia Kosovac, Iva Vitić Gameiro, Guilherme Gameiro Alves, Balint Rauscher i Andrea Schifano. U koreografiji Leonarda Jakovine, baletni solo "Osam komada za četiri timpana" na glazbu Elliotta Cartera izvest će timpanist Marko Mihajlović i baletni solist Takuya Sumitomo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije