Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29. Animafest

Natjecanje hrvatskog filma

Izvan sebe - Stella Hartman
Foto: Animafest
1/6
05.06.2019.
u 11:32

Na Animafestu se, uz velika međunarodna natjecanja kratkometražnog, dugometražnog i studentskog filma, već tradicionalno nalazi i Natjecanje hrvatskog filma. 

– Za domaće autore svih generacija sudjelovanje na Animafestu oduvijek je vrhunac godine – radost “odmjeravanja snaga” i čast odabira u programe jednog od najprestižnijih festivala u svijetu – ističu iz Animafesta. 

Ove godine u konkurenciji je čak 20 naslova, radova afirmiranih autora, ali i prvih uradaka studenata i mladih hrvatskih animatora.

Natjecanje će se održati zadnjeg dana festivala, u subotu 8. lipnja, i to u dva bloka, u 12 i 14 sati, a neki se od filmova u hrvatskoj konkurenciji natječu i u drugim kategorijama. Kratki film Petre Zlonoge “Jedan od mnogih” prikazan je jučer u programu natjecanja kratkometražnog filma u međunarodnoj konkurenciji, a ako ste ga propustili, taj ćete hvaljeni film moći pogledati još u petak i subotu. A i “Udahnut život”, film o povezivanju jedne mlade žene sa životnom energijom prirode djelo je autorskog para Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona i natječe se u obje kategorije – prikazan je i na otvaranju, ali ponovno ćete imati priliku vidjeti ga i u četvrtak i petak u kinu Tuškanac. Distopijski crtić o postnuklearnoj obitelji “Pad Rima” hrvatsko-mađarska je koprodukcija, a prikazat će se također u te dvije kategorije, u srijedu i subotu.

Izvan sebe - Stella Hartman
1/6

Mlada se autorica Stella Hartman sa svojim četvrtim filmom izborila i za nominacije u natjecanjima studentskog i hrvatskog filma. Njezin film “Izvan sebe” možete osim na hrvatskom natjecanju pogledati u kinu Tuškanac ovog četvrtka. “Saturn u lavu”, čija se radnja odvija u svemiru u kojem na svakom planetu živi samo po jedno biće suočeno s teretom neograničenog slobodnog vremena autorice Anne Šagadin, također možete pogledati i u bloku natjecanja studentskog filma, a “Toofa i Poofa” Denisa Alentija prikazat će se još i na natjecanju filmova za djecu. Iz programa Animafesta i Natjecanja hrvatskog filma izdvojit ćemo i “Mačka je uvijek ženska”, rad Martine Meštrović i Tanje Vujasinović, posvećen njihovoj profesorici i kiparici – Mariji Ujević Galetović, film “Scream”, priču o ljubavi u doba rata Petre Balekić te “I’m Not There”, debitantski projekt Mirte Filipović, nastao kao spot za bend “Paul the Walrus”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije