Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAVELLA FAIR

Najbolji glumci su Nataša Janjić i Igor Kovač

Dodjela nagrada u Gavelli
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/5
14.06.2017.
u 21:08

Nagradu portala Studentski.hr za najbolju predstavu osvojila je predstava "Srce veće od ruku"

Večeras je završio Gavella Fair, manifestacija koju voli kazališna publika, ali i glumci. Za publiku je to jedinstvena prilika da sve osvosezonske premijerne predstave Dramskog kazališta Gavella pogledaju po jedinstvenoj cijeni ulaznica od 20 kuna, a glumci se tih dana vesele igratio pred dupkom punom dvoranom.

Publika je ove godine gladala sedam predstava: "Gospođa Bovary", "Priče iz Bečke šume", "Romanca o tri ljubavi", "Komet", "Srce veće od ruku", "Nevidljivi" i "Tesla Anonimus", te je izabrala najbolje glumce. To su Nataša Janjić i Igor Kovač. Posebna žiri publike pri tome je za Natašu istaknuo:

"Svojom izražajnošću i istovremenom nenametljivošću, ona je uspjela dočarati zadane joj likove ponajprije u emocionalnoj dimenziji, aspektu glume koji je zasigurno najzahtjevnije postići, jer upravo on najizravnije pogađa gledatelja. Glumica sezone po izboru povjerenstva je – Nataša Janjić!", a za Igora ustvrdio:

"On je glumac koji se vješto identificira s ulogom, bojeći je svojom prepoznatljivom pojavom i izvedbenim žarom, glumac koji uvlači gledatelja u priču i potiče ga da se stopi s predstavom te ju ne samo gleda, već i proživljava. Glumac sezone kazališta "Gavella" po izboru povjerenstva je – Igor Kovač!"

Istovremeno je žiri portala Studenski.hr odabrao najbolju predstavu. Članice povjerenstva: Ana Marasović, zamjenica glavnog urednika Studentskog.hr, te Sara Futač, Terezija Bošnjaković, Željka Jeličanin i Barbara Tolić, odlučile su da je to predstava "Srce veće od ruku", za koju tvrde:

"Naizgled jednostavna i monotona, a zapravo dinamična, uzbudljiva i emocionalno nabijena, predstava "Srce veće od ruku" osvaja paletom emocija tako životno postavljenih na kazališnim daskama. Dočaravši sve faze ljubavnog odnosa, glavni su se likovi duboko zagledali u vlastitu unutrašnjost i iznijeli pred publiku najintimnije emocije – od zaljubljenosti i opijenosti nekom osobom, preko strasti, do nerazumijevanja, emocionalne praznine, frustriranosti izazvanih nedjelovanjem... Upravo je zato ova predstava univerzalna.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije