Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željko funda
Povratak na članak

Našem društvu potrebna je deustašizacija. Taj izdajnički pokret osramotio je Hrvatsku

Varaždinski pisac Željko Funda u izdanju Disputa objavio je roman "Lepoglava".

Komentari 9

IM
ivica@ mali
10:47 16.04.2021.

a poslijeratni genicid nad hrvatima tesko mu je i izustiti ...tisuce grobista pa i vz kraju govore o tome...ali ne velicati lazi o ndh ..e to uvijek moze..

VL
VI
Vivian
11:28 16.04.2021.

Ovom liku, 10-ti po rangu najvecih svjetskih zlocinaca "bravar" nije problem, ali mu je problem hrvatska drzava .

VL
Avatar SileZla
SileZla
11:35 16.04.2021.

Ovo nam je sad najpotrebnije. Deustašizacija je prioritetna, sve drugo treba staviti po strani.

VL
DD
De der
12:38 16.04.2021.

Treba pisati o partizanskim zločinima i suradnji sa talijanskim fašistima. Tako je npr. Na Šolti bio dogovor Talijana i partizana, Talijani vladaju po danu a partizani po noći. Znak bi bio večernji pucanj iz pištolja, tad bi bilo slobodno partizanima izići šume, pljačkat i ubijat. To još danas mogu posvjedočiti stariji Šoltani. Tako su ubili sve školovane i bogate Šoltani i pobacali po jamama. Jedna od tih jama je Rudine. Fašisti su također zajedno sa partizanskim četnicima ubijali po Dalmaciji. To treba pisati.

VL
DU
Deleted user
12:49 16.04.2021.

Komentatori, ne zaboravite da je ZNG ta sila koja je oslobodila i stvorila HR.

VL
IV
IVRI
12:21 16.04.2021.

Na području Varaždinske županije prešućivanih masovnih, i pojedinačnih grobova i grobnica, ima preko 60, kod toga se misli na grobišta koja su izvan groblja i koja se za vrijeme socijalizma baš i nije smjelo spominjati. Nakon Drugog svjetskog rata partizani su masovno ubijali i u Dravskoj šumi kod Varaždina, ali i u drugim područjima ovoga kraja. (...) Franjo Talan, predsjednik Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava Varaždina, naglašava kako danas nije popularno govoriti o hrvatskim žrtvama. (...)Dravska šuma uz Varaždin mjesto je gdje je poratna vlast 1945. likvidirala i pokapala ljude koji su dopremani ili iz nekog od logora, stadion VEŠK-e i Tivara (danas Sloboda i Varteks) ili pak iz kojeg od brojnih zatvora kojih je bilo nekoliko na području grada po preuzimanju vlasti." (HR svijet.net 21.7.2020.)

VL
PR
PrimoracRi
12:40 16.04.2021.

Deda ne dipr ....koje ustaše daj prošlo je 80 godina....

VL
MA
matkopeic
12:41 16.04.2021.

Evo još jednog sa spasonosnim rješenjem za napredak Hrvatske. Uistinu bi starijima od 70 godina trebalo zabraniti izlazak u javni prostor, izlazak na izbora, itd. Neka uživaju u svojim mirovinama i mlađima prepusti prostor. Ovo niše nema smisla, COVID - - ljudi umiru, nema turizma, potres - devastirao Zagreb/Banovinu,...a on o povijesti i tko je na kojoj strani bio. Voda na mlin HDZ_SDSS koaliciji da se sakriju iza ideoloških duhova prošlosti. Nema predaje

VL
MA
matkopeic
12:41 16.04.2021.

Večernji provodi cenzuri nad komentarima....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.