Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

Narodno pozorište Sarajevo u Kerempuhu igra Ivu Brešana

Foto: Arhiva Kerempuh
01.12.2017.
u 13:15

"Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna" Ive Brešana režirao je i adaptacirao Sulejman Kupusović

Na sceni Satiričkog kazališta Kerempuh u ponedjeljak 4. prosinca 2017. u 20 satiljubitelji kazališne umjetnosti imaju priliku vidjeti goste iz Sarajeva.  Narodno pozorište Sarajevo stiže sa svojim velikim hitom, predstavom "Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna" Ive Brešana, u režiji i adaptaciji Sulejmana Kupusovića.

U predstavi koja je žanrovski postavljena kao komedija s tragičnim elementima, u glavnoj ulozi pojavljuje se Hamlet – mladi Suljo, koji bezuspješno pokušava dokazati da njegov otac, borac Armije BiH, nije ukrao novac iz blagajne mjesne zajednice, premda je za to optužen. Obračunavajući se s nemoralom i licemjerstvom, društvenim devijacijama i poslijeratnom preobrazbom ljudi, ova tragikomedija postaje slikom suvremenog bosanskog društva.

U predstavi igraju Josip Pejaković, Milan Pavlović, Mirsad Tuka, Nerman Mahmutović, Amina Begović, Mirvad Kurić, Aldin Omerović, Mona Muratović, Slaven Vidak, Sanela Pepeljak i Riad Ljutović.

Za sve one koji prate kazalište ovo je gostovanje to zanimljivije, jer upravo je "Hamlet u selu Mrduša Donja" Ive Brešana na repertoaru Satiričkog kazalište Kerempuh. Ovdje ga je režirao Vinko Brešan, a glavnu ulogu tumači Goran Navojec.

Komentara 1

NO
Norway
15:15 01.12.2017.

I ,koliko je Obuljen iskeširala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije