Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival svjetske književnosti

Nakon Olge Tokarczuk gostuju i bukerovci Grossman i Flanagan

Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/7
VL
Autor
Denis Derk
03.09.2018.
u 09:18

Razgovor s izraelskim književnikom i mirovnim aktivistom Davidom Grossmanom vodit će povjesničar Hrvoje Klasić

Čast da svojim nastupom otvori šesti po redu Festival svjetske književnosti pripala je trenutačno vodećoj poljskoj književnici Olgi Tokarzcuk, aktualnoj dobitnici međunarodne nagrade Man Booker.

Poljska autorica već je poznata hrvatskim čitateljima, zahvaljujući i boravcima na Festivalu europske kratke priče, ali i na hrvatskim otocima, prvenstveno otoku Visu o čemu je ostavila i prozne zapise. Ovaj put Olga Tokarczuk u Zagreb je došla s novim prijevodom svog opsežnog romana “Knjige Jakubove” koji ima gotovo devet stotina stranica.

Na hrvatski ga je preveo Mladen Martić, dramaturg i književni prevoditelj, a riječ je o djelu koje je izazvalo veliku pažnju u Poljskoj i u svijetu te se prevodi na brojne strane jezike. Izdavač romana je Fraktura koja stoji i iza Festivala svjetske književnosti koji je ove godine uveo novinu pa je za ulaz na središnje programe potrebna ulaznica.

Već u ponedjeljak na festivalu gostuje ugledni pisac iz Izraela David Grossman, lanjski dobitnik međunarodnog Man Bookera koji će se predstaviti romanom “Ušao konj u bar”. Roman je na hrvatski prevela Andrea Weiss Sadeh, a objavila Fraktura. S Grossmanom će razgovarati povjesničar Hrvoje Klasić.

Prije Grossmana, čija tribina počinje u 21 sat, u 19.30 u dvorani Müller kina Europa gostuje australski pisac Richard Flanagan koji je 2014. za roman “Uskim putom duboko na sjever” dobio Man Booker za najbolju knjigu engleskog govornog područja.

S Flanaganom će razgovarati voditeljica splitske Bookvice Patricija Horvat. Nagrađeni Flanaganov roman na hrvatski je preveo Dražen Čulić, a objavila ga je također Fraktura.

Komentara 1

JM
Jean-Michel_Nicolier
09:41 03.09.2018.

Razgovor će voditi apologet komunizma i nećak Mike Špiljka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije