Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTELO I DESDEMONA

Nakon 30 godina pronađena ukradena Chagallova slika

Ilustracija
Davor Puklavec/PIXSELL
13.04.2018.
u 08:23

Chagall je pronađen nakon što je vlasnik galerije u Washingtonu prošle godine dva puta odbio kupiti sliku. Uputio je vlasnika da od nadležnih vlasti pribavi potvrdu o vlasništvu.

Platno Marca Chagalla, ukradeno prije 30 godina iz doma jedne obitelji u New Yorku, bit će konačno vraćeno vlasnicima, objavio je FBI.

Slika Otelo i Desdemona iz 1911. ukradena je iz stana Ernesta i Rose Heller uz još desetak drugih umjetničkih djela i nakit.

Chagall je pronađen nakon što je vlasnik galerije u Washingtonu prošle godine dva puta odbio kupiti sliku. Uputio je vlasnika da od nadležnih vlasti pribavi potvrdu o vlasništvu.

"U tom smo se trenutku uključili", kazao je specijalni agent Marc Hess, član FBI-eva tima za krađe umjetnina.

Muškarac iz Marylanda koji je pokušao prodati sliku držao ju je godinama na tavanu. Sliku je dobio vrlo brzo nakon što je ukradena od osobe za koju se sumnja da ju je ukrala iz stana na Manhattanu.

Na slici koju je muškarac pokušao prodati još su uvijek bila upisama imena vlasnika Heller.

Lopovi neće biti kazneno gonjeni jer je prošao zakonski rok u kojemu se trebao pokrenuti progon.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije