Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silk Road Festival

Najbolji kineski glazbenici po prvi put u Hrvatskoj

Silk Road Festival
Foto: Promo
10.08.2017.
u 14:45

Da svijet može pričati jednim jezikom sigurno bi odabrao jezik glazbe, a upravo će se tako predstaviti pulskoj publici najbolji kineski glazbenici Haya band, Muye Wu i Zhihui L.

Uoči veličanstvenog kinesko-hrvatskog Silk Road Festivala predstavljeni su najznačajniji kineski glazbenici koji će po prvi put nastupiti u Hrvatskoj i to u Pulskoj Areni 11. kolovoza od 20 sati.

Da svijet može pričati jednim jezikom sigurno bi odabrao jezik glazbe, a upravo će se tako predstaviti pulskoj publici najbolji kineski glazbenici Haya band, Muye Wu i Zhihui Li i to ovaj petak u veličanstvenom scenskom ozračju. Kineskim umjetnicima dobrodošlicu uz glazbenu podršku i na pozornici izrazit će hrvatska violončelistica Ana Rucner koja će nastupiti samostalno ali i s Muye Wu-om, pijanistom zlatnih prstiju i idolom nacije.

Daiqing Tana, vokalni predstavnik poznatog Haya banda čiji su glazbeni korijeni utemeljeni u mongolskoj tradiciji, s oduševljenjem očekuje nastup u pulskoj krasotici te se nada da se nikada neće zaboraviti njihov nastup koji će publiku zasigurno odvesti u sferu ljubavi, mira i zajedništva. Uz brojne nastupe po Europi, SAD-u i Japanu po prvi put nastupaju u Hrvatskoj gdje će predstaviti energijom nabijen spoj mongolske tradicije s glazbom svijeta koja dotiče svako srce.

Zhihui Li, utjecajni glazbeni inovator koji se sa svojim bogatim opusom pozicionira u new ageu, koristit će kineske tradicionalne ali i moderne instrumente te posebnu atrakciju, flautu od bambusa staru četiri tisuće godina koja će uz glazbene note i fizički utjeloviti mističnost Kine.

 

Akademski obrazovan i u Francuskoj Muye Wu očarava publiku diljem svijeta svojim perfomansom i izvedbom klasične glazbe u modernijem ruhu te ističe da je za uspjeh, uz talent i naporan rad, potrebna i prilika.

Iako Silk Road Festival prožimaju opojne glazbene note iza same manifestacije stoji i činjenica da se kroz kulturnu razmjenu želi obogatiti i gospodarska. Kako ističu hrvatski organizatori Festivala ovo je samo jedna od aktivnosti kojom će se pod inicijativom Croatia Meets China poticati suradnja između Kine i Hrvatske.

Naime, tehnički izuzetno zahtjevnu organizaciju ovog kulturno-gospodarskog spektakla , financiranog kineskim kapitalom iz bogate pokrajine Hebei, s hrvatske strane potpisuju Art Hill komunikacije na čelu s Ivom Šalamon Reškovac i Meritum komunikacije predvođene Nikolom Mujdžić Reščić. S kineske strane organizacije nalaze se Beijing Artists Management Corp., Ltd., Jingjinji Cultural Industry Development Company Ltd., JoyTitan Entertainment te International Cultural Exchange Center of Hebei Province.

Pokrovitelji Festivala su Hrvatsko-kineski kulturni centar, Arena Hospitality Group i Kinesko Jugoistočno Europska Poslovna Asocijacija (CSEBA) čiji predsjednik Mario Rendulić ističe da upravo investicije jasno ukazuju kakav je interes Kine za Hrvatskom, a kultura snažno podržava i gospodarske aspiracije.

Sve detalje o najvećoj hrvatsko-kineskoj glazbenoj manifestaciji možete pronaći na www.croatiameetschina.com i Facebook stranici Croatia Meets China.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije