Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATJEČAJ MAZAGINA IQ

Najbolja je priča o teroru fiskalizacije

Tomislav Škrljac
Nina Đurđević/PIXSELL
14.11.2014.
u 15:35

Žiri pod predsjedanjem Milene Benini službeno je pohvalio i prijavljene priče Eda Barola te Siniše Domića

Na sajmu Interliber jučer je održana prva dodjela nagrada za najbolju kratku SF priču u organizaciji Večernjakova časopisa za tehnologiju i znanost IQ.

Na natječaj je u tri kruga pristiglo ukupno 86 priča, a stručni žiri najboljom je ocijenio "Elenu" Tomislava Škrljca, distopičnu priču o teroru fiskalizacije.

– Proljetos, kada sam pisao priču, fiskalizacija je bila vrlo aktualna tema. Jedna poznanica trebala je otvoriti obrt za prodaju suvenira na moru pa joj je trebala pomoć oko fiskalne blagajne, i to me inspiriralo da napišem "Elenu" - objasnio je pobjednik natječaja. Glavnu nagradu, tablet Samsung Galaxy Note 10.1, uručio mu je Ivan Polojac iz Samsung Electronics Adriatica, paket Lumen izdavaštva dala mu je predsjednica žirija Milena Benini, a poklon-paket Večernjeg lista voditelj promocije Silvije Šimac. Uz Milenu Benini, žiri su činili novinari i urednici Milena Zajović, Danijel Lijović i Tomislav Hrastovčak, koji su službeno pohvalili i priče autora Eda Barola te Siniše Domića.

>> Stripovi po kunu, dječje knjige pet, a romani od 20 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije