Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WE WILL ROCK YOU

Najbliži pravom Queenu u Novalji: Nikada nisam vidio da netko tako dobro može nekoga imitirati

Foto: RT PROMO
1/4
01.08.2019.
u 11:33

Queen Real Tribute bend u Novalji će nastupati 14. kolovoza, a nakon toga odlaze u Koreju, Kinu i Rusiju gdje će imati mini turneje.

Ako ste propustili nastup Queen Real Tribute benda u Zadru, dođite u Novalju 14. kolovoza na Ružu vjetrova i prepustite se nevjerojatnom Queen iskustvu. „Kada sam ih prvi put vidio i čuo prošle godine u Dubrovniku, ostao sam bez teksta. „Nikada nisam vidio da netko tako dobro može nekoga imitirati. Jednostavno su fantastični“, kaže Dino Bahtijarević, menadžer Parnog valjka i Nene Belana, koji je predložio Turističkoj zajednici Novalje organizaciju koncerta ovih talentiranih muzičara. Queen Real Tribute čine Ivan Ristanović (vokal), Nenad Bojković (gitara i vokal), Ivan Đerfi (bas i vokal) i Radoš Ćapin (bubnjevi, vokal). 

Oni su profesionalni glazbenici i veliki obožavatelji lika i djela Freddyja Mercuryja i grupe Queen koji su se okupili 2006. godine kako bi svojim glazbenim djelovanjem dali počast jednoj od najvažnijih rock grupa svih vremena. Još 2008. godine nastupali su u Zagrebu u klubu Boogaloo, a tom su prilikom snimili DVD „Magic Rhapsody“. Ovoga ljeta nastupali su u nekoliko gradova na hrvatskoj obali: Makarskoj, Puli te na zadarskom Forumu, gdje su sa sopranisticom Nelom Šarić izveli i nezaboravnu Barcelonu, koju u originalu Freddie Mercury pjeva sa slavnom opernom pjevačicom Montserrat Caballé.

Foto: RT PROMO

Prepoznatljivo kretanje i gestikulacija, kostimi, energija u nastupima zaslužni su da čarolija Queena bude potpuna, a tijekom cijele svirke ni na trenutak se ne gubi kvaliteta zvuka. Bend je nastupao u Zadru i prošle godine na Vakanza festivalu, a anegdota, spomenuta na njihovoj internetskoj stranici, koja se dogodila uoči samog nastupa dovoljno govori o tome koliko članovi benda predano i odgovorno pristupaju onome što rade. Naime, bend je stigao sat vremena prije nastupa, ali bez frontmena i vokala Ivana Ristanovića koji se pojavio 45 minuta kasnije. Organizator Borut Gatara pitao je Ivana gdje se zadržao, a on je odgovorio da se prije nastupa zagrijava i uvježbava sam. Kada mu je Borut napola u šali rekao da nisu potrebne takve velike pripreme, jer je ipak riječ o samo još jednom nastupu, Ristović mu je odgovorio: „Borute, zamisli da postoji Kup Tribute to Messi, a ti si taj koji će igrati kao najbolji nogometaš na svijetu, Leo Messi“. Borut je odgovorio da ne razumije što s time želi reći. Ristović je nastavio: „Pa vidiš, kada sam na pozornici od mene se očekuje da budem najbolji pop izvođač svih vremena, Freddie Mercury. Zato se zagrijavam više od sat vremena.“

Foto: RT PROMO

Autentičnost je jednako važna i gitaristu Nenadu Bojkoviću, koji ne samo da svira istu gitaru kakvu je svirao Brian May, nego i on svira s kovanicom, kako bi postigao zvuk pravog Queena. U razgovoru s novinarem Večernjeg, Bojković je otkrio da svira s autentičnim britanskim sixpence novčićem iz 1948. godine. Kažu da za njih odmora nema. Nisu još bili jedino u Australiji i Novom Zelandu. Nakon turneje po Hrvatskoj u planu im je Koreja, Kina i Rusija.

Osim koncerta ovih Queen Real Tribute genijalaca, TZ Novalja pripremila je ovog ljeta još niz glazbenih poslastica za sve ukuse, od nastupa klapi pa sve do Olive Classic festivala u Lunjskim maslinicima, na kojem će nastupiti preko 20 glazbenika iz Hrvatske i svijeta i publici se predstaviti s nekim od naljepših klasičnih melodija. Točan raspored događanja možete pronaći ovdje.

Sadržaj nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Novalje

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije