Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas je promocija

Nadarena spisateljica Jelena Kastaneti objavljuje prvi roman

Jelena Kastaneti
Foto: Privatna arhiva
1/10
14.06.2018.
u 11:30

- Inspiracija je nastala u Splitu, na ljetovanju. Tamo je rođen netko tko je uvelike utjecao na mene i moje pisanje.

Mlada i nadarena spisateljica Jelena Kastaneti, čije kratke priče na društvenim mrežama čita nekoliko desetaka tisuća ljudi, izdaje svoj prvi roman pod nazivom "(Moj) Dnevniče". Na radost njezinih obožavatelja, promocija će se održati danas u 19 sati na Trgu bana Jelačića u baru Johann Frank.

- Inspiracija je nastala u Splitu, na ljetovanju. Tamo je rođen netko tko je uvelike utjecao na mene i moje pisanje. No radnja je potpuno izmišljena. Nisam nikada ni bila u Stockholmu, gdje se odvija dobar dio romana, rekla nam je Kastaneti.

Jelena Kastaneti
1/10

Riječ je o ljubavnom romanu kojeg je počela pisati u kolovozu prošle godine. Jelena nam je otkrila dio radnje...

- "(Moj) Dnevniče" je roman o djevojci skrivenoj iza knjiga. Kako se ponekad čini da čovjek ne bira knjigu, nego knjiga čovjeka, tako i nju knjiga odabere. Čitajući, zaljubljuje se u napisano, a posredno i u onoga koji je knjigu napisao. Ubrzo otkriva tko se krije iza pseudonima na koricama knjige koju je toliko zavoljela. Pod stvarnim imenom urednik je u izdavačkoj kući. Što to znači za nju koja oduvijek sanja o tome da napiše roman? Koliko daleko on živi? Što će se dogoditi nakon što mu se ona odluči javiti? Hoće li se ikada sresti? Ovo možda nije tipična ljubavna priča, ali je još kako - priča o ljubavi.

Kastaneti je svestrana djevojka koja je imala i uspješnu sportsku karijeru, bila je prvakinja Hrvatske i svjetska doprvakinja u hrvanju te prvakinja Hrvatske u powerliftingu. No, paralelno je gradila i spisateljsku karijeru, pisala je razne tekstove i pjesme, a s 18 godina objavila je zbirku pjesama pod nazivom "Bez povratka". Kako je sve to počelo?

- Sve je počelo kad sam imala 11 godina, što je isto vezano uz anegdotu. Bila sam nešto bolesna, kasnila sam sa školskim obvezama i mama mi je pomagala tako da je umjesto mene osmislila sastav za zadaću iz hrvatskog. Kada sam ga trebala prepisati u bilježnicu, shvatila sam da nisam zadovoljna i odlučila sam napisati sama. Nakon što sam ga pročitala u školi, profesorica me pitala je li mi sastav napisala mama. Navodno je bio predobar za tu dob. Išla sam na LiDraNo i tu je sve počelo. Sjećam se da sam baš taj dan došla kući iz škole i mami rekla da želim biti pisac.

I tako je, eto, stigla do svog prvog romana. Izdavač je "CeKaPe", a na današnjoj promociji uz nju govorit će i urednik Miroslav Mićanović te Sanja Vučković. Svi zainteresirani mogu svratiti i kupiti knjigu po promotivnoj cijeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije