Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovno u Exitu

Na scenu se vraća predstava "Sutra (ni)je novi dan"

Foto: Davor Višnjic/PIXSELL
1/3
16.02.2019.
u 12:57

Na tragu svojih autorskih uspješnica "Kako sada stvari stoje", "Kako misliš mene nema?!" i "Samo bez emocija" redateljica  Ivica Boban, zajedno s troje mladih glumaca kao autorski projekt potpisuje i predstavu "Sutra (ni)je novi dan" koja se vraća na scenu svog matičnog kazališta - teatra Exit. S redateljicom su na predstavi radili:  Iskra Jirsak, Zoran Pribičevića i Mirela Videk Hranjec, a oni se na temelju mnogostrukosti svojih osobnih, profesionalnih i društvenih identiteta u predstavi  transformiraju u niz različitih likova i karaktera iz naše svekodnevice. Publika ih tako vidi  do grla u problemima, u suludim situacijama  i interakcijama,  sa svakovrsnim unutrašnjim i vanjskim konfliktima… i deliktima! I dok se redaju njihove  sulude, smiješno-gorke i potresne priče… ljudi u publici shvaćaju da se njihovi problemi i njih tiču. U dva sata virtuozne glumačke igre, jakog ritma, likovi pričaju o svojim željama i promašajima,  susretima, mimoilaženju i razilaženju, o samoći i čežnjama, o jalovim savjetima, konceptima i receptima…

Predstava je živa vivisekcija problematične stvarnosti koju živimo i načina kako bježimo od nje…

Riječ je o predstavi koja je do sada osvojila brojne nagrade, između ostalog, na Festivalu Mostarska  liska 2013.: Veliku lisku za  najbolju predstavu u cjelini prema ocjeni stručnog žirija,  najbolju predstavu u cjelini prema glasovima publike, Veliku lisku za najbolju glumicu po ocjeni stručnog žirija dobila je Iskra Jirsak, a Veliku lisku za najboljeg glumca po ocjeni stručnog žirija Zoran Pribičević, kojem je pripala i Mala liska za  glumačku bravuru. Također te iste 2013. godine na Danima satire Zoranu Pribičeviću je pripala Nagrada "Sabrija Biser" Zoranu Pribičeviću za uspjelo interpretiranu ulogu karakterne komike, a žiri je redateljici Ivici Boban dodjelio posebno priznanje za rad s mladim glumcima (tada) tek izašlim s Akademije.

Predstavu  "Sutra (ni)je novi dan" u Teatru Exit pogledajte u četvrtak 21. velječe u 20 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije