Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje Frankfurt

Na sajam u Frankfurtu putuje dječji pisci, ali i Roman Simić

roman simić bodrožić
goran stanzl/pixsell
02.10.2013.
u 14:29

Na predstojećem sajmu knjiga u Frankfurtu hrvatski štand biti će u znaku dječjih knjiga. Organizator hrvatskog nastupa je Hrvatska dječja knjiga

I ove će godine hrvatski autori i nakladnici biti na Frankfurtskom sajmu knjiga. Temeljem natječaja Ministarstva kulture iz veljače ove godine organizacija hrvatskog štanda pripala je Hrvatskoj dječjoj knjizi pa će u prvom planu biti promocija knjiga za djecu i mlade. Svečano otvorenje hrvatskog štanda planirano je za četvrtak 10. listopada. U okviru jednosatnog programa uz glazbenu pratnju Magister ludi man banda predstavit će se Margareta Peršić, Zdenka Bilušić, Andrea Petrlik, Kašmir Huseinović i Davor Peršić. U zajedničkom katalogu predstavljeni su pisci, ilustratori, prevoditelji i nakladnici knjiga za djecu i mlade. Na štandu će biti postavljene i tri izložbe, i to “Roboti” Saše Jantoleka, “Padobrani Fausta Vrančića” Zdenke Bilušić i “Srce na štapu” Margarete Peršić.

U organizaciji festivala Kroatien Kreativ 2013. i mreže Traduki na službenim forumima Frankfurtskog sajma održat će se predstavljanje temata “Hrvatska i EU” objavljenog u književnom časopisu Neue Rundschau te predstavljanja knjiga Romana Simića Bodrožića i Srećka Horvata. U raspravi naslovljenoj “Kako sam došao/la u Europu: pogled u novu članicu EU” sudjelovat će Alida Bremer, Srećko Horvat, Jurica Pavičić, Ivana Simić Bodrožić i urednik časopisa Neue Rundschau Alexander Rösler uz moderaciju voditeljice zaklade S. Fischer Antje Contius. Roman Simić će u Frankfurtu predstaviti prijevod svoje zbirke pripovijedaka “Nahrani me”.

Zemlja gost ovogodišnjeg sajma u Frankfurtu je Brazil.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije