Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branislav Glumac predstavlja novu knjigu

Na predstavljanju Josipa Lisac, Lordan Zafranović, Zoran Vakula, Danijela Martinović...

Književnik Branislav Glumac
Slavko Midžor/PIXSELL
VL
Autor
Denis Derk
05.10.2020.
u 15:06

VBZ će u utorak u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu predstaviti najnoviju knjigu Branislava Glumca "Iza ugla, ogledalo"

U utorak će u Hrvatskom novinarskom društvu VBZ u 19 sati predstaviti novu knjigu poznatog književnika Branislava Glumca "Iza ugla, ogledalo". 

Na predstavljavnju knjike na kojem će se poštovati epidemiološke mjere sudjeluju Zoran Ferić, Alojz Majetić, Zdenko Jelčić, Josipa Lisac, Iva Korbler, Irena Matijašević, Danijela Martinović, Zoran Vakula, Lordan Zafranović, Darija Žilić, Drago Glamuzina i autor knjige. 

U novoj knjizi Glumac se bavi susretima sa svojim suvremenicima kao što su to Miroslav Krleža, Vesna Parun, Gustav Krklec, Joakim Marušić, Milivoj Slaviček, Matija Skurjeni, Ivan Lacković – Croata...

"Javne osobe isprepletene su s onima iz Glumčeva intimističkog i obiteljskog kruga te se takvom gradnjom teksta otvara pristup jednom osobnijem čitanju i javnih osoba koje više nisu tek biografska natuknica u kakvu leksikonu ili enciklopediji. K tome, zaokupljen je Glumac pozicijom umjetnosti u društvu, književnom kritikom – pamćenjem i zaboravom – te neiscrpnim temama poput erosa i thanatosa, ljubavi, tijela, vremena", objašnjavaju iz VBZ-a.

U ovoj knjizi nalazi se i drama „Iza ugla, soba za leptire“, koja je (pod naslovom „Hvatači sjenki“) dobila III. nagradu za dramsko djelo „Marin Držić“ na natječaju Ministarstva kulture, zatim intervju s Tonkom Maroevićem objavljen prvotno u časopisu Poezija, te tekstovi Nenada Fabijanića, Zorana Ferića, Željka Ivanjeka, Dorte Jagić, Zdenka Jelčića, Ive Körbler, Josipe Lisac, Tihomira Lončara, Alojza Majetića, Tonka Maroevića, Irene Matijašević, Danijele Martinović, Želimira Mesarića, A. Saške Mutić, Nikole Petkovića, Davora Schunka, Đure Sedera, Aleksandra Stankovića, Zorana Vakule, Lordana Zafranovića i Darije Žilić. 

Iza Glumca je više od šezdeset pet godina književnog stvaralaštva u kojima je autor objavio tridesetak autorskih knjiga, antologija, zbirki razgovora i zapisa. 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:24 05.10.2020.

izdaje knjigu a jezik istocnjacki ...a stas

ZV
zvezdomor
15:28 05.10.2020.

Da prisutan i četnik zafranović sve govori o knjizi i piscu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije