Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Portret Hrvatske 2020.'

Na izložbi u Muzeju Mimara u veljači bit će 50 odabranih portreta

Portreti
27.12.2019.
u 09:13

Objavljujemo tri portreta tjedna pristigla na natječaj “Portret Hrvatske 2020.”

Ostalo je još dva tjedna za prijavu na natječaj za Izložbu/Nagradu/Monografiju “Portret Hrvatske 2020.” na kojem mogu sudjelovati svi koji vole fotografski portret, a državljani su Republike Hrvatske te su portreti snimljeni u Hrvatskoj. Uz objašnjenje tko je na fotografiji treba napisati gdje je i kojim povodom snimljena.

I ovog tjedna prikazujemo nekoliko prijavljenih radova kao podsjetnik na zanimljive i uspješne fotografske portrete. Imena autora još ne objavljujemo jer natječaj je u tijeku pa su fotografije pod brojčanom šifrom.

Natječaj je otvoren do 12. siječnja 2020., a izložba s 50-ak radova bit će od 29. veljače do 14. ožujka 2020. u Muzeju Mimara u Zagrebu. Na otvorenju će se dodijeliti istoimena Nagrada u vrijednosti od 3000 kuna uz dodatne nagrade pokrovitelja/partnera projekta. Iz ovog natječaja odabrat će se 150 portreta za publiciranje monografije “Portret Hrvatske 2020.”, što je jedinstvena prilika da se Hrvatska i njeni građani u ovakvoj monografiji predstave Europskoj uniji u vrijeme našeg predsjedanja EU. Prijavljeni portreti mogu biti samo oni koji su nastali nakon 1. srpnja 2013., od kada je Republika Hrvatska postala punopravna članica EU. Dakle, u proteklih šest godina.

Autori u prijavi mogu poslati od 1 do 5 portreta, uz kotizaciju od 100 kuna. Fotografije se moraju dostaviti Hrvatskom fotografskom centru u elektroničkom obliku na mail portret2020@hfc.hr najkasnije do 12. siječnja 2020. Propozicije Natječaja mogu se naći na www.hfc.hr.

Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu

Portreti
1/29
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije