Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubljeno blago

Na buvljaku kupila sliku za 50-ak kuna, misle da je Renoir

Slaven Belupo - Birkrirkara
Josip Maljak
09.09.2012.
u 12:36

Slika se nalazi na procjeni, no specifične boje na platnu i brzi potezi kistom upućuju na to da se radi o originalu. Stručnjaci vjeruju da je riječ o izgubljenom djelu "Paysage Bords De Seine"

Sedam dolara (oko 50 kuna) platila je žena na buvljaku u Virginiji sliku za koju se vjeruje da je djelo majstora Renoira.

Slika se nalazi na procjeni, no specifične boje na platnu i brzi potezi kistom upućuju na to da se radi o originalu. Stručnjaci vjeruju da je riječ o izgubljenom djelu "Paysage Bords De Seine".

Slika će biti prodana na aukciji, a vrijednost joj se procjenjuje na oko 100 tisuća dolara. 

Slučajna vlasnica nada se kako će slika pronaći primjerenog vlasnika. Strah ju je bilo, kaže, zadržati za sebe, a da je riječ o pravom zgoditku posumnjala je kad je primijetila pločicu s natpisom Renoir na okviru slike te ju je dala na procjenu. 

Ključne riječi

Komentara 7

AM
a_morte_i_rossi
13:25 09.09.2012.

znaci moze se platiti kunama na buvljaku u virginiji?

LP
Lebron Petrovic
13:35 09.09.2012.

Ko zna što sve ima na Jakuševcu?

SC
scary
13:24 09.09.2012.

eto, da je taj koji je budzašto prodao ovo barem imao onaj minimum obrazovanja da prepozna ime na pločici i da sliku na procjenu, sada bi bio bogat čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije