Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Mužek & Trio u HNK-u Zagreb s posebnim 'off' programom

Veliki koncert Mužek&Trio u HNK
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
02.03.2018.
u 12:35

Glazbenu pratnju čine vrhunski glazbenici, majstori svojega zanata: Miroslav Lesić, Tomislav Modrić i Mladen Kosovac

Istaknuti tenor Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Tomislav Mužek nastupit će na pozornici svoje matične kuće u nedjelju 11. ožujka na koncertu "Mužek & Trio", na kojemu će u pratnji Miroslava Lesića na gitari, Tomislava Modrića na glasoviru i Mladena Kosovca na harmonici i klarinetu izvoditi 'off' program talijanskih kancona i glazbe koju voli slušati privatno.

"Glas, gitara, glasovir i harmonika/klarinet zvuči kao kombinacija koju ste možda već imali prilike slušati. Ali, ako kažemo da je glas onaj proslavljenoga tenora Tomislava Mužeka, a da glazbenu pratnju čine vrhunski glazbenici, majstori svojega zanata: Miroslav Lesić, Tomislav Modrić i Mladen Kosovac, percepcija ovog koncerta stubokom se mijenja", stoji u najavi.

"A ni glazbeni repertoar nije ono što bi na prvu pomislili, jer mahom se radi o off programu Tomislava Mužeka, a ne o programu za koji bi očekivali da ga izvodi na pozornici milanske Scale", dodaje se. U prvome dijelu programa "Mužek & Trio" predstavit će se publici s talijanskim kanconama, obogaćenim raznovrsnim instrumentarijem: gitarom, glasovirom i harmonikom.

"U drugome dijelu, krenut ćemo u istraživanje glazbe koju osobno volim slušati, a koju profesionalno nikada ne pjevam. Vjerujem da je nakon 20 godina profesionalnog pjevanja došao trenutak upoznati moju publiku sa stvarima koje volim privatno… A koje su to? – Neka bude iznenađenje!", poručio je Mužek.

Program koncerta uključuje skladbe Chitarra Romana (Eldo di Lazzaro – Bruno Cherubini), Torna a Surriento (Ernesto De Curtis), Dicitencello Vuie (Rodolfo Falvo  – Enzo Fusco), Anema e core (Salve D´Esposito – Tito Manlio), El dia que me quieras (Carlos Gardel –  Alfredo  Le Pera), Non ti scordar di me (Ernesto De Curtis – Domenico Furnò), Mattinata (Ruggero  Leoncavallo), Sanjam te (Arsen Dedić), Zagreb je najljepši grad (Drago Diklić, Ivica Krajač), Smile (Charlie Chaplin –  John Turner – Geoffrey Parsons), The girl from Ipanema (Antonio Carlos Jobim  –  Norman Gimbel), Al´ se nekad dobro jelo (Đorđe Balašević), Fragile (Sting) i druge.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije