Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodna izložba

Muško-ženski odnosi kroz oči karikaturista u Klovićevim dvorima

Galerija Klovićevi dvori/Slobodan Butir
03.05.2019.
u 14:53

Kako izgleda ono najtipičnije od muško-ženskih odnosa? Odgovore ćemo pronaći na 24. međunardnoj izložbi karikatura

Muško-ženske odnose ništa ne prikazuje bolje od karikature. Upravo zato će se mnogi zaputiti u Galeriju Klovićevi dvori na 24. međunarodnu izložbu karikatura koja će trajati od srijede, 8. svibnja, pa sve do 19. svibnja. 

Od čak 1007 radova karikaturista diljem svijeta, stručni žiri odabrao je 90 najboljih. U izložbenom prostoru osvanut će čak 38 radova hrvatskih autora, 35 iz Turske te 29 iz susjedne Srbije. 

Za odabir najkvalitetnijih karikatura bio je odgovoran ruski karikaturist Mikhail Zlatkovsky, nevjerojatni umjetnik s čak 300 osvojenih nagrada koji se tako okrunio titulom najnagrađivanijeg svjetskog karikaturista. Pridružili su mu se povjesničar umjetnosti Frano Dulibić te umjetnici Marina Braović Hajdarović, Tisja Kljaković Braić te Srećko Puntarić.

Prvu nagradu za svoju karikaturu dobio je Luka Lagator iz Crne Gore, a slijedi ga Miroslava Raković iz srbije te Pavel Kuczynski iz Poljske.

U izložbi ćemo moći uživati do 19. svibnja. 

Komentara 2

SA
samoborka
00:08 04.05.2019.

Sve ekipica s Istoka I Balkana. Ma bravo Zagreb!

MA
Matrix5
23:27 17.05.2019.

Nema slika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije