Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija Ulupuh

Munira Serdarević o jastucima na humoran i pomaknut način

Munira Serdarević
15.07.2014.
u 12:21

Izložba "Luksuz od rođenja do smrti" predstavlja kritički osvrt na društvene obrasce i sterotipe te sve izraženije raslojavanje društva

Izložba Munire Serdarević  „Luksuz od rođenja do smrti“ predstavlja  jastuke i posteljine interpretirane na humoran, pomaknut način, izvedene u „luksuznoj“ i „socijalnoj“ inačici, kao kritički osvrt na društvene obrasce i stereotipe te sve izraženije raslojavanje društva, a otvara se večeras u 20 sati u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14. Kakvi sve jastuci mogu biti pokazuje ova zanimljiva izložba o kojoj Željko Sljepčević piše: "...Nijemi ljubavni saučesnik, pomagač u zavođenju, znalac u nježnosti, ljubavnik u dodiru, strpljivi odmornik i vječni prijatelj. Stvoren za život, od dolaska do odlaska, za svakodnevno uskrsnuće. Obraz ga ljubi, kosa ga miluje, uši ga osluškuju, nos fazonira, šapat se iščekuje, u nježnosti utapa, mrak predočuje, tišinu šalje, intimnost prima...".

Autorica je 2011. godine osvojila 1. nagradu na 46. zagrebačkom salonu primijenjenih umjetnosti i dizajna. Ova izložba predstavlja njezinu realizaciju, a održava se u sklopu 49. salona. 

Umjetničkim radom Munira Serdarević (1950.) profesionalno se bavi od 1987. godine, kada dobiva nagradu za suvenir na zagrebačkoj Univerzijadi. Bavi se uređenjem interijera i izloga. Organizirala je umjetničke dječje radionice koje su u više navrata bile u sadržaju obrazovnog dječjeg TV programa. Dobitnica je 1. nagrade  46. zagrebačkog salona primijenjenih umjetnosti i dizajna 2011. godine. Članica je ULUPUH-ove Sekcije za produkt dizajn od 1994. godine. Živi i radi u Zagrebu. 

>> Otvorena izložba fotografija snimljenih pomoću camere obscure

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije