Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Program za HNK

Mucalo: Sretni djelatnici kao zalog sretne publike u zemlji krize

'scena - 04.07.2009. Split, Hrvatska - splitski festival ,prokurative ,  finale , na slici mucalo i severina Photo: Leonard Nincevic - Vecernji list'
'Leonard Nincevic - Vecernji list'
10.06.2010.
u 19:20

I u kazalištu i u gradu prošao je program pun općenitih fraza koje se redaju unedogled, a zapravo ne govore ništa.

Samo sretni i zadovoljni djelatnici HNK Split mogu stvarati takva kazališna djela nakon kojih će gledatelji odlaziti kući sretni i zadovoljni, ključna je rečenica Programa rada Duška Mucala, novoizbranog intendanta HNK Split.

Zvuči uvjerljivo, u zemlji krize, u gradu sa sve više nezaposlenih...

Dalje u materijalima na temelju kojih su se ruke dizale u HNK Split, ali i u Gradskom vijeću, piše: Hrvatska djela imat će prioritet.

Ne treba se bojati pridjeva narodno, naglašava novi intendant. Nisu dobre podjele na pučko i elitističko kazalište. Postoji samo dobro i loše. Kazalište mora biti zabavno, ali to ne znači da ćemo gledati samo klaunove, striptizete, gladijatore.

Vjerojatno nikada HNK Split neće tako dobro obraditi neko književno djelo slavonskog autora kao HNK iz Osijeka. Ali, nitko ne bi smio biti bolji od splitskog teatra u raspjevanim operetama, čakavskim komedijama, tvrdi Mucalo.

Šest osnovnih pravaca koji čine bit i specifičnost HNK Split su: drama, opera, balet, koncertna sezona, Splitsko ljeto i Marulićevi dani. U drami, jedan od zaštitnih znakova HNK Split je čakavština. Glede opereta, na svom repertoaru splitski teatar mora stalno imati dvije svoje najpoznatije, "Spli'ski akvarel" i "Malu Floramy". Orkestar i zbor HNK Split moraju postati jedan od zaštitnih brendova splitskog teatra.

Bez gledatelja kazalište ne postoji! Dobar izbor repertoara imperativ je HNK Split.

Slične općenite fraze redaju se unedogled!

Ključne riječi

Komentara 2

ŠI
šimuka
20:23 10.06.2010.

BRAVO MUCALO.

IN
Individuao
02:11 11.06.2010.

Sto mu gromova!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije