Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bastien & Bastienne

Mozartova šarmantna opera u Varaždinu

VL
Autor
Denis Derk
06.04.2021.
u 11:13

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu u suradnji sa zagrebačkom Muzičkom akademijom predstavlja Mozartovu operu “Bastien & Bastienne”.

Hrvatsko narodno kazalište u suradnji sa zagrebačkom Muzičkom akademijom svojoj će publici ovog tjedna predstaviti Mozartovu operu “Bastien & Bastienne”. Redatelj je Ozren Prohić, dirigira Matija Fortuna, svira Orkestar mladih glazbenika, scenograf je Žorž Draušnik, kostimografkinja Petra Dančević, a oblikovatelj svjetla Marijan Štrlek.

U ulozi Bastiena nastupaju Luka Šindija i Emanuel Tomljenović, u ulozi Bastienne Darija Auguštan, Nikolina Hrkač, Stefani Pijetlović i Ana Majdak, a u ulozi Colasa Davor Nekjak i Benjamin Šuran.

Riječ je o jednostavnom djelu, adaptiranom prema drami „Les amours de Bastien et Bastienne“ Marie-Justine-Benoîte Favart i Harnyja de Guervillea, komičnoj parodiji na hit-predstavu Jeana-Jacquesa Rousseaua „Le Devin de Village“. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije