Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Mozartine u HGZ-u izvode Mozarta, Debussyja..

Mozartine
Mozartine
22.05.2012.
u 11:31

Uz Zagreb, Mozartine su u prošloj sezoni oduševile i u Dubrovniku, Grazu, Augsburgu te New Yorku, Newarku i New Jerseyu

Pjevački studio Mozartine broji čak pet ansambala: dječji zbor Schubertine, dječji zbor Papandopuline, dječji zbor Mozartine, djevojački zbor Mozartine i Ex Mozartine, a svi će oni nastupiti na koncertu u zagrebačkom Hrvatskom glazbenom zavodu ovu subotu, 26. svibnja s početkom u 20 sati.

Ovi pjevački zborovi, sastavljeni su od djevojaka i djevojčica u dobi od 6-26 godina, zajedno broje preko 150 članica koje su tijekom prošle sezone postigle velike uspjehe i u klasičnoj, ali i u pop-rock glazbi surađujući na brojnim projektima i s brojnim glazbenicima kao što su: Damir Urban, Vanna, Neno Belan, Dionne Warwick, grupa Vatra, Ivana Kindl, Ivana i Marija Husar, Lana Kos, Ivo Gamulin Gianni, Simfonijski orkestar HRT-a, Acoustic Projekt Zagrebačke filharmonije i drugi.

Osim u Zagrebu, Mozartine su u prošloj sezoni oduševile i u Dubrovniku, Grazu (Austrija), Augsburgu (Njemačka), New Yorku, Newarku i New Jerseyu (SAD). 

Ljubitelji glazbe na zagrebačkom koncertu moći će uživati uz zvukove Mozarta, Debussyja, Magdića, Matetića-Ronjgova, ali i uz modernije zvukove današnje pop-rock glazbe u zborskim obradama, uz glasovirsku pratnju vrhunskog Maria Čopora, a uz dirigentice: Sonju Rem , Martinu Divjak, i Ivu Rem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije