Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

Mozartine svojim nastupima oduševile Londonce

Djevojački zbor Mozartine
pixsell
29.04.2013.
u 13:57

Uz djela renomiranih svjetskih skladatelja kao što su Mozart, Mendelssohn, Britten i Pergolesi, londonskoj publici predstavile i vrijedna djela hrvatskih autora

Djevojački  zbor Mozartine vratio se s petodnevne turneje u Londonu. Održale su dva koncerta, jedan za englesku publiku u njihovoj lokalnoj crkvi te drugi za hrvatsku publiku u crkvi Hrvatske katoličke misije London. Mozartine su na koncertima, uz djela renomiranih svjetskih skladatelja kao što su Mozart, Mendelssohn, Britten i Pergolesi, londonskoj publici predstavile i vrijedna djela hrvatskih autora te ih pjesmom provele kroz sve hrvatske regije.

Prisutni Hrvati posebno su bili oduševljeni i dirnuti pjesmama iz domovine. Izvedena su djela Fia, Žganca, Matetića-Ronjgova i Cossetta koje su prisutni u glas zapjevali s gostujućim zborom – "Zelena dobrava", "U našeg marina", "Letovanić" itd. Nastup Mozartina u Londonu bio je dijelom festivala "Welcome Croatia" ("Dobrodošla Hrvatska'), kojim se obilježava skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju pa je voditelj Hrvatske katoličke misije London, fra Ljubomir Šimunović nakon koncerta istaknuo da su Mozartine najbolji dokaz kako Hrvatska Europskoj uniji i Ujedinjenom Kraljevstvu ima što pokazati i darovati. Bila je to ujedno i promocija hrvatske kulture, jezika, običaja te vedrine prisutne u glazbi i mladosti koja s otvorenošću i nadom gleda u budućnost.

Odmah po povratku u Zagreb djevojke su nastavile s pripremama za nove koncerte. Naime,  18. i 19. svibnja nastupit će u Puli, dok za kraj mjeseca pripremaju svečani cjelovečernji koncert koji će se održati 25. 5. u zagrebačkom HGZ-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije