Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada EFA

Motovun otvorio put prema europskom Oscaru

Motovun film festival
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
05.11.2018.
u 18:02

Prvi put u povijesti jedan hrvatski festival ušao je u elitno društvo najvećih europskih festivala

Prvi put u povijesti jedan hrvatski festival ušao je u elitno društvo najvećih europskih festivala poput Berlinalea, Locarna, Rotterdama i Clermont-Ferranda i Venecije, čiji kratkometražni filmovi konkuriraju za nagradu Europske filmske akademije. Nagrade EFA-e najviše su strukovno priznanje na starom kontinentu i europski pandan američkoj nagradi Oscar. U njihovu 32. izdanju, prvi put u povijesti te prestižne nagrade, za nju će konkurirati i kratkometražni filmovi prikazani na Motovun Film Festivalu.

– Ovo je veliko priznanje za naš festival, ali i za čitavu hrvatsku filmsku industriju koja je, iako resursima neusporediva sa zemljama poput Njemačke, Španjolske ili Francuske, kvalitetom sada i formalno u društvu najvećih. Beskrajno se radujemo ovoj novoj avanturi, u nadi da će naša uloga u izboru najboljeg europskog kratkometražnog filma biti dodatni poticaj i odskočna daska hrvatskim filmašima koji su redovito snažno zastupljeni u našem programu – rekao je direktor festivala Igor Mirković.

U konkurenciju za kratkometražnu nagradu EFA ulaze igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni filmovi trajanja do 30 minuta, po jedan sa svakog od dvadeset kandidacijskih festivala među kojima će biti i Motovun. Svečana 32. dodjela nagrada EFA održat će se 7. prosinca 2019. u Berlinu, uz izravni prijenos brojnih TV kuća i prisutnost najvećih zvijezda europskog i svjetskog filma. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije