Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šimunovo u Lisinskom

More zabavljača na ludom rođendanskom slavlju

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/9
10.10.2019.
u 15:11

Šima voli istaknuti kako su njegovi albumi uvijek nastajali na temeljima narodnih vrela, uvijek uvažavajući, ali nikada ne popuštajući pred naletima raznoraznih “glazbenih novih valova”.

Lutajući svitom glazba mi je uvijek u srcu – tako je Šima Jovanovac danas najavio svoj tradicionalni koncert u Lisinskom 28. listopada s početkom u 19.30 sati. Došli su i njegovi brojni gosti, također glazbenici, poput „slavuja“ Ivice Pepelka i Stjepana Jeršeka Štefa.

-Osjetiš mir i spokojstvo na pozornici sa svima onima koji su dali svoj život za glazbu. Novitet je što osim naše drage voditeljice Kristine imamo i more zabavljača koji će voditi kroz ovo ludo rođendansko slavlje poput Čubija, Dreleta i mnogih drugih - najavio je Šima. Voli istaknuti kako su njegovi albumi uvijek nastajali na temeljima narodnih vrela, uvijek uvažavajući, ali nikada ne popuštajući pred naletima raznoraznih “glazbenih novih valova”.

Nastupio je, nastupa i često je nagrađivan na narodnim i tamburaškim festivalima, a iza njega su i mnogobrojne turneje diljem svijeta. Zbog svega navedenog nosi status umjetnika i odlikovan je za izuzetne doprinose u kulturi Ordenom Danice hrvatske s likom Marka Marulića. Pjevačica Marina Tomašević također je bila na najavi koncerta te istaknula kako prijateljstvo između nje i Šime traje već 30
godina.

-Zajedno obilazimo cijeli svijet, on sa svojim slavonskim mentalitetom i dušom, ja s dalmatinskim, tako da nas veže jedno ne samo kolegijalno prijateljstvo već smo i kućni prijatelji. Producirao je i moj zadnji album - kazala je.

Pepelko je pak istaknuo kako su Šima i on „stari pajdaši“ te da nije riječ o koncertu već „njegovanju tradicije“, usput najavljujući gradonačelnika Milana Bandića kao „osobu velikog srca koji ima razumijevanja za male ljude poput njih“.

-Nismo se rodili ispred katedrale, ali smo ponosni na svoje korijene. Baja Šime je šokački sin koji je ujedinio Zadar, Hercegovinu i čast mi je što slavi baš u „Lisinskom -istaknuo je gradonačelnik usput se rukujući s KUD-om „Stenjevec“ koji je izvodio tamburaške hitove.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije