Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plus 55

Montažstrojev glasački stroj na pozornici dvorane Lisinski

montažstroj u lisinskom
arhiv
02.09.2012.
u 13:34

Montžastroj će 23. i 24. rujna na velikoj pozornici dvorane LIsinski izvesti predstavu-projekt 55 plus u kojoj okuplja ljude starije od pedeset i pet godina. Ulaznice za predstave već su u prodaji.

“Oni su potrošeni. Oni su teret. Oni su višak. Oni su zaboravljeni. Oni su nevidljivi. Oni su glasački stroj. Oni imaju više od 55 godina života iza sebe i njihovi glasovi po prvi put neće se samo zbrajati, nego i čuti.” Tako zagrebački Montažstroj najavljuje svoj nastup 23. i 24. rujna na velikoj pozornici koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u koju umjesto svjetski poznatih opernih glasova ili solista dovodi obične ljude starije od 55 godina koji su prestali biti statisti u vlastitim životima i postali protagonisti jedinstvenog kulturnog događaja koji će biti istovremeno sniman i za dokumentarni film.

“Generacija 55+ zauzet će svoje mjesto na pozornici kako bi se obračunala s više desetljeća vlastite šutnje i progovorila o najvažnijim minutama svog života, kao i o našoj zajedničkoj povijesti koju su stvarali i koju još uvijek stvaraju”, ističu u Montažstroju. I priznaju da im je najnoviji projekt organizacijski najzahtjevniji u dvadeset i tri godine dugoj povijesti u kojoj su se bavili angažiranim i beskompromisnim kazalištem. I na koji pozivaju publiku u dvoranu koja prima 1800 ljudi. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 55 kuna. Borut Šeparović Večernjem je listu otkrio da će protagonisti na pozornici (a onda i u dokumentarnom filmu) imati onoliko minuta koliko imaju godina.

Ključne riječi

Komentara 1

NE
nemrembilivit
09:33 04.09.2012.

Ajde konačno opet nekaj interesantno! Samo mi nije jasno da se nonstop piše o kojekakvim fufama i njihovim j.... pardon velikim ljubavima a o našim bakama i dedama ništ! Pa da, tko nas je vodio u vrtić ,u školu,tko namm je pomagao pisati zadaće,tko nas je hranio i oblačio i podnašao naše piz......,,dajte malo više reklame! Samo ovaj na plakatu djeluje malo zastrašujuće,dajte malo veselije i šarenije plakate!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije