Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi dio

Moderna galerija predstavlja novi stalni postav

Sandra Simunovic/PIXSELL
08.02.2021.
u 11:58

Prvi dio novog postava Moderne galerije prema koncepciji ravnatelja Branka Franceschija otvoren je 5. veljače.

Moderna galerija predstavlja prvi dio kronološkog postava muzejske zbirke koji obuhvaća razdoblje od 19. stoljeća do 1935. godine.  Prema koncepciji ravnatelja Branka Franceschija postav su za prvu polovicu drugog kata muzeja odredile referetne kustosice: Dajana Vlaisavljević, Ivana Rončević Elezović, Lada Bošnjak Velagić i Tatijana Gareljić. Postav je kontekstualiziran dvojezičnim tekstualnim tabelama u izložbenom prostoru, odnosno, tekstovima o svakom pojedinačnom umjetničkom radu pomoću QR koda koji ih prenosi na zaslon mobitela. Provedbu postava karakteriziraju snažne boje zidova kojima se odjeljuju pojedina razdoblja. Podaci o povijesti muzeja i njegovom sjedištu Vranyczanyevoj palači postavljeni su u auli koja povezuje dva izložbena kata muzeja.

Izložbu je uz pridržavanje epidemioloških mjera koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske moguće razgledati od 5. veljače 2021., u radno vrijeme Muzeja, od utorka  do petka od 11 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 11 do  14 sati. Ponedjeljkom i praznikom Muzej je zatvoren.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije