Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misterij Marilyn Monroe

Moćnici iz sjene ubili divu da zaštite J. F. Kennedyja?

Andreas Arnold/dpa /DPA/PIXSELL
21.04.2022.
u 23:29

Netflix najavljuje novi dokumentarac o životu i smrti hollywoodske dive Marilyn Monroe, premijera zakazana za 27. travnja

Na samom početku 2022. bilo je jasno da smo ušli u godinu koja će biti posvećena sjećanju na jednu od najpopularnijih glumica svih vremena, hollywoodsku divu koja je zbog svog privatnog života i danas legenda oko koje se pletu kojekakve misterije. Na samom početku kolovoza svijet će obilježiti punih 60 godina od tragične – i prerane – smrti Marilyn Monroe. I dok se u mnogim gradovima svijeta otvaranju njoj posvećene izložbe, Netflix najavljuje novi dokumentarac o njezinu životu, čija je premijera zakazana za 27. travnja.

Dokumentarni film znakovitog naslova "Misterij Marilyn Monroe" u prvom se redu bavi noći u kojoj je umrla, ali i privatnim životom u tjednima i mjesecima prije toga, jer mnogi upravo u najintimnijim dijelovima njezina života traže razloge koji su je odveli u smrt. Jedna od najvećih glumačkih ikona svih vremena i danas je tema brojnih rasprava o tome je li se sama ubila ili je njezina smrt bila posljedica tragične nesreće, a najglasniji su oni koji tvrde da su u njezinoj smrti svoje prste imali moćnici iz sjene koji su pokušali zaštititi tadašnjeg predsjednika SAD-a J. F. Kennedyja, s kojim je glumica bila u bliskim odnosima. Ovaj novi film režirala je Emma Cooper, a iz Netflixa najavljuju da će u njemu svijet prvi put vidjeti neke arhivske snimke neprežaljene glumice, ali i bojne razgovore s njoj bliskim ljudima koji iznose svoju verziju događaja. Sudeći po traileru koji je dostupan na Netflixu, u središtu priče filma je moguća zavjera FBI-a, a iznova se "briše prašina" s istrage o njezinoj smrti, koja je vođena sada već davne 1982. godine.

Danas je teško povjerovati da će svijet ikada doznati pravu istinu, ali ostaje žal za glumicom koju su ljepota i seksepil gurnuli na drugu, crnu stranu filmske povijesti. Jedna od najljepših glumica svih vremena imala je samo 36 godina kada je umrla, a tek u godinama nakon njezine smrti počela se dizati zavjesa s njezina naoko tako glamuroznog života. Iza tog glamura živjela je talentirana žena koja je unatoč tom talentu, ili baš zbog njega, bila i jedna od najnesretnijih i najusamljenijih žena svoga vremena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije