Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smooth criminal

Moćna energija nove generacije hrvatskih klasičara u Lisinskom

stjepan hauser i luka šulić u lisinskom
petar glebov/pixell
29.04.2011.
u 14:59

Publika koja je pohrlila na dobrotvorni koncert u Lisinskom imala je privilegiju uživo čuti "Smooth criminal", kojim su Stjepan Hauser i Luka Šulić šarmirali svijet. Publiku je oduševio i pijanist Maksim Mrvica.

Baš se sve u četvrtak navečer posrećilo ravnatelju Lisinskog Draženu Siriščeviću na spektakularnom koncertu za Japan. Prodao je sve ulaznice, čak i one na podiju, i napunio dvoranu kao rijetko kada. Tako je zahvalio Japanu na donaciji kojom je prije pet godina tehnički opremljena najpoznatija dvorana u državi. U publici je bilo mnogo mladih ljudi koji će, nadajmo se, u budućnosti češće dolaziti na koncerte klasične glazbe. Publici je pružena ekskluzivna mogućnost da prvi put uživo čuje “Smooth Criminal” Michaela Jacksona u izvedbi sada već globalno poznatih mladih i odlično školovanih violončelista Stjepana Hausera i Luke Šulića. Ništa manje zadovoljstva okupljenom mnoštvu u Lisinskom nije pružio ni sjajno stilizirani pijanist Maksim Mrvica izvodeći svoj crossover repertoar na kojem su dominirale skladbe Tončija Huljića. Mrvica, Hauser i Šulić pripadaju novoj generaciji klasičnih glazbenika. Na prenapučenom tržištu klasične glazbe, na kojem i ponajbolji moraju svoj kruh zarađivati u orkestrima i zanemariti solističku karijeru, mladi glazbenici nalaze nove putove uspjeha. Mrvica, vrsni pijanist, u suradnji s Huljićem u tzv. crossover repertoaru, u svijetu ima i klasičnu karijeru te je baš u Japanu muzicirao s Moskovskom filharmonijom u najboljim dvoranama. A Hausera i Šulića jedan jedini spot s Jacksonovom temom lansirao je na put suradnje sa Sir Eltonom Johnom i ugovora sa Sonyjem. Pri tome ni Mrvica niti Hauser i Šulić nisu zaboravili ni zapostavili svoj osnovni zanat, klasično muziciranje, koje su dokazali i u Lisinskom izvodeći i djela Sarasatea, Šostakoviča i Rimski-Korsakova, u čemu se eksplozivnom violončelističkom dvojcu pridružila i pijanistica Srebrenka Poljak. Istina, mnogima je u preozvučenom Lisinskom bilo prebučno, osobito za Mrvičina nastupa, a smetali su im i reflektori policijski upereni u publiku. Ali, bila je to večer dobre namjere i iznimno dobre energije.

Ključne riječi

Komentara 3

DE
deus ex machina
16:18 29.04.2011.

IMA NEKIH.....ALI...!! Mislim da je sinoć ipak trebalo poći od činjenice da je se radi o dobrotvornom koncertu upriličenom zbog zaista tragičnih događaja u Japanu. Utoliko mi je izvedba \"Smooth Criminal\" nekako bila \"khriva stvar na krivom mjestu\". Stjepan ii Luka su zaisa fantastično nadareni glazbenici....sa ....spotom\" Smooth Criminal\" je krenulo zaista izuzetno ali sad moraju biti malo pažljiviji pri svojim nastupima. Neprimjereno je bilo iz navedenih razlčoga , pred očima japanskog veleposlanika onako se \"popaliti\" kako je to sinoć napravio Stjepan. I još jedan dobronamjeran savjet. \"Smooth Criminal\" zvuči u spotu fantastično. Ovo sinoć je bilo...........katastrofa....kako zbog katastrofalnog ozvučenja ali i zbog vrlo \"šlampavog\" sviranja ....prije svega Stjepana. Prekrasno i primjereno prigodi su sinoć o Stjepan i Luka zvučali dok su bili u sferi \"klasike\", a velim ovo sa MJ je bio ... potpuni promašaj! Maxim Mrvica ....uobičajeno....tehnički briljantan..... ali toliko \"ljige\" ...... teško je bilo podnijeti ! I on definitivno mora biti pažljiviji pri ozboru onoga što svira da mu se talent \"u času\" ne izgubi u vrletima Huljičevih \"cajki\" !!!

EU
EUfan
20:10 29.04.2011.

Supruga, 13 godišnja kćer i ja smo sinoć bili na koncertu. Klasično sviranje mladih virtuoza je bilo uistinu na nivou. Ostalo se svidjelo samo kćeri. Ozvučenje je bilo dosta loše. Ali sve u svemu zadovoljni smo jer vidimo da i u našoj sumornoj stvarnosti ima svijetlih likova koji će u budućnosti krojiti glazbenu scenu.

Avatar zed12
zed12
11:32 30.04.2011.

http://www.facebook.com/pages/Put-Tunja/179644805419091

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije