Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTO ZRELE ŽENE VOLE MLAĐE MUŠKARCE

Mlađe je slađe

29.11.2008.
u 17:26

One su iskusne i smirene. Jako dobro znaju što hoće. U seksu su odlične. S njima nema puno priče, nagovaranja... Ili si joj se dopao ili nisi – tako je 34-godišnji Dubravko Sraga objasnio zašto voli starije žene. Pa čak i kad je razlika u godinama tolika da bi joj mogao biti sin.

– Bio sam u vezi i sa ženom starijom 30 godina od mene. Što je tu čudno? Pa, ima teta od 50 godina koje izgledaju bolje od onih sa 25! – objasnio je Dubravko iz Dugog Sela, kojemu su “stariji komadi definitivno draži od mlađih”.

Vera Čudina: Seks je isti i sa starijima i s mlađima

Poznate žene vole ljubiti mlađe


– Mlađi frajeri su romantičniji. Lakše se zaljubljuju. Vjeruju u ljubav. Stariji te uvijek hoće prevariti, poševiti tvoje frendice tebi iza leđa – tako, pak, Alka Vuica, kantautorica i žena bogata životnog iskustva, tumači zašto je “mlađe slađe”. I kada je imala 22 godine, priča Alka smijući se, lovila je one od 16 godina.

– Ma, nisam bila pedofilka! Ali i ja sam u duši ostala mlada, nikako se ne mogu ufurati u svoje godine – kaže 47-godišnja pjevačica. Ipak, priznaje da je luksuz imati mladog frajera. Njezino je pravilo – ako hoćeš mlađega, moraš dobro izgledati!

– Nema mi goreg nego kada izgledaju kao mama i sin! – ustvrdila je Alka, čiji je posljednji frajer imao samo 24 godine. Doduše, bio je košarkaš pa je ona, opisala je, uz njega izgledala kao klinka.

Odgovor na pitanje zašto žene biraju mlađe muškarce ima i medicina.

– S godinama muškarci proživljavaju promjene sa svojim tijelom koje se ženama ne događaju. Mnogi imaju problema s erekcijom, a vrijeme između dviju ejakulacija se produljuje. Kod nekih ta pauza traje i tjedan dana – objašnjava Nataša Barolin, seksualna terapeutkinja, ali i žena koja je i sama udana za 12 godina mlađeg muškarca.

Kod žena se, pak, dodaje, događa obrnuta situacija. Jajnici im proizvode manje estrogena, a više testosterona, pa ne čudi što se žene koje su u dvadesetima bile sramežljive u tridesetima postanu prave lavice u krevetu.


– Priča da žene u pretklimakteriju gube seksualnu želju običan je mit. Istina jest da je sluznica manje vlažna, ali barem danas na tržištu ima lubrikanata kojima se to lako riješi – kaže Nataša Barolin. Ne slaže se ni s mišljenjima da je danas sve više veza u kojima su žene mnogo starije od partnera. Toga je, napominje, bilo uvijek i uvijek će biti. Samo što, dodaje, prije takve veze nisu bile društveno prihvatljive pa su ih i žene i muškarci nastojali sakriti.

Iskustvo, i seksualno i životno, zrelost, odlučnost te provjerena formula “znam što hoću” očito su dobitna kombinacija žena u najboljim godinama.

Na njihov su šarm pali i Bernard Krasnić, koji je upecao šest godina stariju Ninu Badrić (ili ona njega?), maneken Mihael Galeković zabavljao se s mnogo starijom, ali dobrodržećom Snježanom Mehun, a ekonomist Mate Čuljak bio je u vezi sa šest godina starijom “Seve Nacionale”...

A što “kraljica seksualne revolucije u Hrvata” Severina Vučković kaže zašto je tada voljela biti u zagrljaju mlađega muškarca?

– Ma, godine vam nemaju nikakve veze s tim. Glup je i sa 20 i sa 50 godina! – zaključila je Sevka.


Vlatka Pokos: Nisu iskvareni, komplicirani, pa i manje kalkuliraju...

– Mislim da su mlađi muškarci manje iskvareni, a samim time i manje komplicirani. Možda je razlog tomu što imaju manje iskustva, manje problema i da mnogo manje kalkuliraju od starijih muškaraca. A nama zrelim ženama to je najprivlačnije – mišljenje je pjevačice i voditeljice Vlatke Pokos o mlađim muškarcima. S dvanaest godina mlađim muškarcem od sebe, Dinom Bubičićem, i sama se nedavno upustila u romantičnu vezu. – Godine nemaju veze s ljubavlju. Možete se zaljubiti i u mlađeg i u starijeg od sebe. Nije presudan ni izgled u takvim vezama. Izgled vas može privući, ali ako ne pronađete nešto drugo što vam se sviđa na toj osobi, nećete dugo biti zajedno – zaključuje Vlatka Pokos.


S. Mehun: Nema - mladi i stari!

Poduzetnica i džetseterica Snježana Mehun u vezi je sa osam godina mlađim manekenom Mihaelom Galekovićem. No, o svom dečku, kaže, nikada nije razmišljala kao o mlađem muškarcu niti ljude dijeli na mlade i stare. – To mi je besmisleno. Veze mogu biti ili dobre ili manje uspješne bez obzira na razliku u godinama među partnerima. Uostalom, veze između mlađih muškaraca i starijih žena nisu ništa novo. Toga je uvijek bilo i bit će – kaže Snježana Mehun. Kada je upoznala Mihaela, dodaje, uopće nije razmišljala o tome da je mlađi od nje. – Na taj podatak uopće nisam obraćala pažnju sve dok me ljudi nisu počeli ispitivati o Mihaelu – tvrdi S. Mehun.


I Nina ljubi mlađeg supruga...

I pjevačica Nina Badrić u braku je s pet godina mlađim poduzetnikom Bernardom Krasnićem. Koje su čari mlađih muškaraca, zašto je “mlađe slađe”, je li stvar u seksu ili godine uopće nisu važne, od Nine, nažalost, nismo uspjeli doznati. – To je izlizana tema i sve što sam o tomu imala reći odavno sam rekla. Imate toliko drugih parova o kojima možete pisati. Hvala, doviđenja – ljubazno nas je “otpilila” Nina. Par Badrić – Krasnić vjenčao se prije dvije godine u Istri, u romantičnim Balama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije