Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ansambl Esperanza

Mladi virtuozi stižu u Hrvatsku ovjenčani velikom nagradom

Ansambl Esperanza
Foto: Esperanza
20.09.2018.
u 09:59

Ansambl Esperanza je osnovan 2015. godine od studenata i stipendista Međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu, a za svoj prvi CD 2917. je dobio i uglednu međunarodnu nagradu ICMA

Uoči svog prvog nastupa u Hrvatskoj, koji će se održati 27. rujna na Samoborskoj glazbenoj jeseni, komorni ansambl Esperanza je proglašen jednim od ovogodišnjih dobitnika nove velike njemačke nagrade Opus Klassik koja se dodjeljuje za iznimne dosege, intepretacije i diskografska izdanja na području klasične glazbe u čitavom svijetu.  

Nagrada Opus Klassik ustanovljena je kao nasljednik nagrade Echo Klassik, svojevrsnog njemačkog "Grammyja".

Ansambl Esperanza je osnovan 2015. godine od studenata i stipendista Međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu, a za svoj prvi CD 2917. je dobio i uglednu međunarodnu nagradu ICMA. Utemeljitelj Esperanze, kao i lihtenštajnske akademije, je Hrvat Dražen Domjanić, a u ansamblu svira i nekoliko mladih hrvatskih glazbenika. Koncert u Samoboru obilježit će i nastupi dvije sjajne violinistice. Koncertna majstorica i voditeljica ansambla Chouchane Siranossian bit će solistica u Vivaldijevim "Godišnjim dobima", a u istoimenoj skladbi Astora Piazzole solo dionicu svirat će Sara Domjanić.

Niz sjajnih koncerata koje nudi 43. Samoborska glazbena jesen počinje svečanim otvorenjem u subotu, 22. rujna, kada će u župnoj crkvi sv. Anastazije nastupiti ansambl Guitarrismo sastavljen od osmorice gitarista, predvođenih vituozima svjetskoga glasa Zoranom Dukićem i Petritom Çekuom.

Komentara 1

DU
Deleted user
10:41 27.09.2018.

Odlično!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije