Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Catherine Deneuve u Berlinu:

Mladi, nemojte nasjedati na priče vjerskih ekstremista

Foto: DPA/Pixsell
16.02.2019.
u 08:57

Legendarna glumica i ikona stila dobila je počasnog Zlatnog medvjed.

Ovogodišnji filmski festival u Berlinu snažno je fokusiran na ženske autorske glasove pa ne čudi da je i počasnu nagradu ove godine dobila jedna žena – legendarna glumica i europska ikona stila Charlotte Rampling, koja nakon 130 filmskih uloga i dalje aktivno snima i putuje.

– Već imam Srebrnog medvjeda i često su me pitali gdje je Zlatni. Drago mi je što sam napokon kompletirala taj set – našalila se Charlotte Rampling na konferenciji za novinare u povodu primanja ovog velikog priznanja.

U iščekivanju večerašnje dodjele glavnih nagrada filmaši iz regije nadaju se da bi se mogao pozlatiti i trud oko filma “Bog postoji, njeno ime je Petrunija” makedonske redateljice Teone Strugar, koji je snimljen u hrvatskoj koprodukciji, a na festivalu je imao sjajan odjek.

Berlinski tjedan obilježilo je i predstavljanje filma “L’adieu à la nuit” francuskog redatelja Andréa Téchinéa koji se ponovno bavi vrlo aktualnom temom vjerske radikalizacije. Glavnu ulogu igra Catherine Deneuve, čiji lik pokušava odgovoriti unuka od priključivanja ISIL-u, a premijeru je pratila stvarna vijest o mladoj Britanki koja se nakon bijega i pridruživanja toj radikalnoj skupini sada pokušava vratiti kući.

Tolerancija i razumijevanje bez osude možda su najbolji način da se pokušaju spasiti radikalizirani mladi Europljani – izjavila je francuska glumica upozoravajući na destruktivnu narav bilo kakvog oblika radikalizma.

Novosti obilježile tisućiti broj

Ključne riječi

Komentara 4

PA
pax5
09:03 16.02.2019.

Tolerancija i razumjevanje samo ako meni odgovara: kaže glumica...

AU
autoritet
20:23 17.02.2019.

Baka Catherine je dobro rekla jedino kad je pokret MeToo prozvala pokretom idiota i hajkaša.

IB
ibiza
12:00 16.02.2019.

pa kr..o jedna reci koji i iz koje religije ekstremisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije