Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUČ KESIDI

Mladi Beograđani raspametili Zagrepčane u rasprodanom Saxu

Foto: Facebook Buč Kesidi
25.01.2020.
u 14:12

Da su imali dvostruko više mjesta, organizatori bi opet rasprodali klub, a slično se, kažu upućeni, događa i u Beogradu gdje Buč Kesidi nastupa s bendovima poput Artan Lili.

Već nekoliko godina na srpskoj sceni stasa sjajni indie rock-sastav Buč Kesidi. Njihova popularnost eksplodirala je objavom novog albuma “Euforija”, obogaćenog elektro-pop zvukom i atmosferom prigušenog razvrata beogradskih noćnih klubova koja se već idućeg jutra rastače u mješavinu samosažaljenja i samoprijezira, u trenucima u kojima alkohol polako napušta krvotok, a loše odluke dolaze na naplatu u nečijem tuđem krevetu.

Upravo to teme su novog albuma koji je Buč Kesidi promovirao u Saxu, a koji se sluša kao roman u poglavljima, s hitovima kao što su “Subota”, “Nedelja ujutru”, “Nema ljubavi u klubu” i “Đuskanje ne pomaže”.

Buč Kesidi osnovan je 2013. u Pančevu, da bi odlaskom basista Alena Duša 2017. postao duo koji čine Luka Racić i Zoran Zarubica. Debitantski album “Posesivno-ospulsivni hospul” objavili su 2016. godine, a neusporedivo jaču “Euforiju” prije par mjeseci.

Naoko blazirani mladići u zebra-košuljama u zagrebačkom Saxu pojavili su se praćeni vrištanjem dostojnim Beatlesa, a već od prvih ritmova publika je pokazala da itekako dobro prati njihov rad i da većinu iznenađujuće zrelih tekstova zna napamet.

Da su imali dvostruko više mjesta, organizatori bi opet rasprodali klub, a slično se, kažu upućeni, događa i u Beogradu gdje Buč Kesidi nastupa s bendovima poput Artan Lili. Na zagrebačkom koncertu glazbeni uvod dali su im Mokri Nenad i Ljubičice, a mladi Beograđani već planiraju povratak u veći zagrebački prostor i gostovanja na ljetnim festivalima na kojima će se predstaviti još široj publici.

Ključne riječi

Komentara 1

SP
spremni0
15:16 28.01.2020.

znači sax bio krcat 67ljudi vauuuu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije